Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 30-12-2008

Vuurwerkoverlast

REGIO UTRECHT- Op de 1e verkoopdag van vuurwerk kregen een groot aantal personen een bekeuring omdat ze dit vuurwerk direct al afstaken.

Verkoop vuurwerk

Gisterenochtend kon vanaf verschillende verkooppunten in de Regio Utrecht weer vuurwerk worden gekocht. Het is echter pas toegestaan om vuurwerk af te steken op Oudjaardag vanaf 10.00 uur tot Nieuwjaarsdag 02.00 uur. Het gaat hier uiteraard alleen om legaal vuurwerk. Veel jeugdigen konden het niet laten en staken toch vuurwerk af.

Veel meldingen

Vanaf 10.00 uur begonnen de OKV meldingen (overig knallend vuurwerk) binnen te komen bij de politie.

In totaal kreeg de politie van 10.00 uur tot 00.00 uur, 230 meldingen te verwerken. De piek lag tussen 19.00 uur tot 22.00 uur met meer dan 80 meldingen en/of eigen waarneming van de agenten.

Extra toezicht

De politie zal ook vandaag weer extra toezicht houden op overlast van vuurwerk. Omdat de meeste overlastplegers onder de 18 waren kregen zij een bekeuring welke omgezet kan worden naar een HALT straf. Het gaat hier om meer dan 50 bekeuringen.

Jaarwisseling

De politie doet er alles aan om oud en nieuw feestelijk, veilig en ordelijk te laten verlopen. Dit doet zij door samen te werken met haar partners zoals gemeente en Openbaar Ministerie. Uiteraard heeft de politie verhoogd toezicht op met name de hotspots.

Verdachten die zich schuldig maken aan strafbare feiten waaronder vernieling, vandalisme en brandstichting zullen direct worden aangehouden. Hiervoor heeft de politie ook de hulp van de bewoners nodig. Voor acute zaken kan men hiervoor het alarmnummer 112 bellen, bv bij vernieling van een bushokje of prullenbak al dan niet door vuurwerk. Voor overlast van knallend vuurwerk kan het nummer 0900-8844 worden gebeld. Op piekmomenten kan het erg druk zijn bij de 112 centrale. Hang dan niet op, de beller zal altijd worden geholpen.

Overval tankstation

VEENENDAAL Maandagmorgen heeft in Veenendaal een overval plaatsgevonden bij een tankstation aan de Rondweg-west. Het gebeurde tussen 05.30 uur en 05.50 uur.

Toen het tankstation geopend werd door een 24-jarige medewerkster, glipten drie mannen mee naar binnen. De mannen vroegen om geld, waarop de medewerkster hen een kassalade overhandigde.

Alle drie de daders waren vrij jong, mogelijk tussen de 16 en 22 jaar oud. Ook zijn ze, afgaande op het accent, waarschijnlijk van Marokkaanse of Turkse komaf. Allen zijn ongeveer 175 cm lang.

Twee van de mannen waren helemaal donker gekleed, inclusief bivakmutsen.

De derde, ook met bivakmuts, droeg een rode jas, met witte of groene strepen op de mouwen. Deze strepen waren in een soort V-motief op de mouwen aangebracht.

De politie is een onderzoek gestart, en zoekt nog naar aanwijzingen en tips. Als u iets gezien heeft, of misschien een van de daders herkent aan het signalement, kunt u contact opnemen met de politie van het district Heuvelrug, op het nummer 0900 88 44. Anoniem melden kunt u natuurlijk ook, op 0800 7000.

Hennep in woning

WIJK BIJ DUURSTEDE Maandagochtend is in Wijk bij Duurstede een hennepkwekerij ontdekt.

Om 11.15 uur kreeg de politie een melding van een man, die vermoedde dat er in een pand aan de Hoefzijde een hennepkwekerij zat. Toen de politie ter plaatse kwam, bleken er inderdaad 900 hennepplanten in het gebouw aanwezig te zijn, inclusief allerlei apparatuur als lampen en afzuigers. De elektriciteits- en watermeter waren beiden omgeleid. De huurder van het pand, een 57-jarige man uit Tiel, is momenteel op vakantie.

De politie is een onderzoek gestart.

Jongen gewond na botsing bromfietsen

WIJK BIJ DUURSTEDE Maandagavond omstreeks 19.50 uur zijn op de Karolingersweg twee bromfietsen tegen elkaar gereden.

Ter hoogte van de supermarkt aan die weg reed een 18-jarige man uit Wijk bij Duurstede tegen een 17-jarige plaatsgenoot aan. De 17-jarige jongen is met mogelijk rugletsel naar het UMC in Utrecht overgebracht, de 18-jarige bleef ongedeerd. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk nog, omdat de verklaringen van de 18-jarige man en een getuige nogal uit een lopen.