Politie Zeeland


Z-2502-2008 Mishandeling Cadzand, politie zoekt getuigen
Afgelopen zaterdagnacht, 27 december, rond 01.45 uur, is een 43-jarige Rotterdamse man aangehouden door de Zeeuwse politie.
De man wordt er van verdacht zijn vriendin (49 en ook afkomstig uit Rotterdam) te hebben mishandeld. De mishandeling vond plaats in Cadzand op de Boulevard de Wielingen. De man heeft de vrouw dusdanig mishandeld dat zij door een ambulance moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar constateerde men dat de vrouw flinke wonden had op haar hoofd en gezicht. Ook liep zij een hersenschudding op door het voorval. De Rotterdammer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld en zit nu nog vast in een politiecel in Torentijd, het huis van bewaring in Middelburg. Volgens verklaringen is het stel aangesproken door een groepje jongens die hen gepasseerd zijn in Cadzand. De politie wil heel graag in contact komen met dat groepje jongens. Zij en andere getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Oostburg, of te bellen met het servicecentrum van de Zeeuwse politie op telefoonnummer 0900-8844. De medewerkers van het servicecentrum brengen u dan in contact met de behandelend politieagent. Het slachtoffer is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

O-2503-2008 Zeelandbrug tijdelijk afgesloten
Vanwege opruimwerkzaamheden op de Zeelandbrug, door ongevallen vanmorgen om 09.15 en 09.37 uur, is de brug tijdelijk afgesloten.
Het eerste ongeval betrof een personenauto die tegen de vangrail aan was gereden. De persoon die de melding maakte bij de Zeeuwse politie klaagde dat het spekglad was op de brug. Ongeveer een half uurtje later reed een auto met aanhanger over de brug. Ook deze auto reed tegen de vangrail aan. De aanhanger schoot alle kanten op en hierdoor beschadigden nog meer personenauto's. Ook hierbij werd over de gladheid op de brug geklaagd. Er vielen bij beide ongevallen geen gewonden. Alle voertuigen die niet meer verder konden rijden zijn weggesleept door een takelbedrijf.