Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 1 - 2009

DEFNITIEVE BESLUITEN

Besluit opleggen van maatwerk voorschriften
Burgemeester en wethouders van Best maken bekend dat zij maatwerkvoorschriften zoals bedoeld in artikel 2.1, lid 3 van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) hebben opgelegd aan:
Hollands Wildhuis B.V. gevestigd aan het adres De Dintel 23 te Best.

Het besluit en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van woensdag 31 december 2008 gedurende zes weken elke werkdag worden ingezien tussen 08.30 uur en 12.30 uur bij team Vergunningen van de sector Ruimte (kamer 0.31). Buiten deze tijden kunnen de stukken op afspraak worden ingezien. Oor een afspraak kunt u contact opnemen met het team Vergunningen, tel. 0499-360911.

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit bezwaar maken door voor 11 februari 2009 een bezwaarschrift te zenden aan het college van burgemeester en wethouders van Best. Wanneer geen gebruik gemaakt wordt van de gelegenheid om bezwaar te maken, vervalt daarmee ook de mogelijkheid om daarna beroep in te stellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een bezwaarschrift moet ten minste het volgende bevatten:
- naam en adres van de bezwaarmaker;
- plaatsnaam en datum;

- handtekening van de bezwaarmaker;
- een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- een beschrijving van de bezwaren. Wij wijzen u erop dat het indienen van een bezwaarschrift geen schorsende werking heeft. Dat wil zeggen dat dit besluit na afloopt van de bezwarentermijn in werking treedt, ook als nog niet op een ingediend bezwaarschrift is beslist, tenzij om een voorlopige voorziening is verzocht bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet eveneens voor 11 februari 2009 in tweevoud samen met een kopie van het bezwaarschrift worden gezonden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Dit besluit treedt dan pas in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Dit besluit wordt onherroepelijk wanneer de bezwarentermijn ongebruikt is verstreken of wanneer beslist is op een bezwaar- of beroepschrift.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Bekendmaking nieuwe APV
Nieuwe 'Algemene plaatselijke verordening'

De raad van de gemeente Best heeft in zijn vergadering van 15 december 2008 besloten tot vaststelling van de Algemene plaatselijke verordening 2009 (APV). Tegelijkertijd is de oude APV, die dateert uit 2008, ingetrokken.

De APV is een bundeling van gemeentelijke strafbepalingen. In deze verordening wordt geregeld welke gedragingen en handelingen, of juist het nalaten daarvan, ongewenst worden geacht. De bepalingen zijn gericht op handhaving van de openbare orde, veiligheid en zedelijkheid binnen de grenzen van de gemeente. De bepalingen dienen voorts ter bescherming van het milieu, het natuurschoon en het uiterlijk aanzien van de gemeente.

In veel gevallen wordt een gedraging of handeling in principe niet als ongewenst beschouwd maar is het gemeentebestuur van mening, dat daarbij wel een bepaald toezicht noodzakelijk is. Dit soort gedragingen en handelingen wordt dan mogelijk, wanneer daarvoor een vergunning is aangevraagd en verleend. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de kapvergunning, de ventvergunning, de collectevergunning en de vergunning voor het houden van een evenement.

Andere gedragingen en handelingen worden in beginsel wel als ongewenst beschouwd, maar kunnen in bijzondere gevallen toch worden toegestaan. Daarvoor kan dan een ontheffing worden afgegeven. Voorbeelden hiervan zijn ontheffingen voor het parkeren van bepaalde voertuigen of voor het houden van hinderlijke of schadelijke dieren.

De APV is een zogenaamde strafverordening. Dit betekent dat met straf wordt gedreigd wanneer de daarin opgenomen bepalingen niet worden nageleefd. Niet-naleving van een strafbepaling is een overtreding in de zin van het Wetboek van Strafrecht. Deze overtredingen kunnen worden gestraft met een hechtenis van ten hoogste drie maanden of een geldboete. Bovendien kan nog worden bepaald dat de rechterlijke uitspraak openbaar wordt gemaakt.

De APV 2009 treedt in werking op 1 januari 2009. De APV uit 2008 komt met ingang van diezelfde datum te vervallen.

Stukken inzien? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure

De APV ligt kosteloos voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis. Inzage is mogelijk tijdens de gebruikelijke openingstijden van het gemeentehuis, te weten 's-morgens van 8.30 uur tot 12.30 uur, op maandagen van 17.00 uur tot 19.00 uur bij de balie en voorts op afspraak. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met team Vergunningen en afdeling Veiligheid 360256, beide bereikbaar via telefoonnummer 0499-360911.
In de loop van 2009 zal de APV 2009 ook op de website van de gemeente Best worden gezet.