Politie Drenthe

Succesvolle vuurwerkcontroles

Emmen, Coevorden, Borger, Klazienaveen, Zwartemeer, 30-12-2008 o De politie in Zuid-Oost Drenthe bekeurde maandag bij vuurwerkcontroles in totaal 24 overtreders. Naast bijna 100 kg hoofdzakelijk illegaal vuurwerk werden ook tien vuurwerkpistolen in beslag genomen. Ook dinsdag en woensdag wordt er weer uitgebreid gecontroleerd.

De politie hield rijdende controles bij de grensovergangen in dit gebied, reageerde op meldingen over overlast en stelde onderzoeken in naar aanleiding van meldingen via Meld Misdaad Anoniem (MMA).

N.a.v. overlastmeldingen nam de politie bij enkele tientallen jongeren verschillende hoeveelheden vuurwerk in beslag. Meerdere jonge overtreders kregen een waarschuwing en hun gegevens werden genoteerd. Tegen zeven vuurwerkgooiers wordt proces-verbaal opgemaakt en twee zijn doorverwezen naar Bureau Halt.

Controles van uit Duitsland komende Nederlandse autos leverde bij zes personen een aanzienlijke hoeveelheid strijkers en ander illegaal vuurwerk op en een vuurwerkpistool. Tegen de bezitters wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op meerdere plaatsen is n.a.v. een MMA melding een onderzoek ingesteld. Dit leverde negen vuurwerkpistolen en meer dan 50 kg illegaal vuurwerk op. Ook tegen deze mensen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer controles

Ook vandaag en morgen worden er o.a. aan de grens weer meerdere controles gehouden. Het bestrijden van illegaal wapenbezit, dus ook van vuurwerkpistolen, heeft bij de politie prioriteit. Daarom kunnen mensen die bij de politie of via MMA illegaal vuurwapenbezit melden er op rekenen dat de politie snel een onderzoek instelt. Dit met als doel om in ieder geval voor de jaarwisseling zoveel mogelijk vuurwerkpistolen uit het verkeer te nemen.

Meldingen kunnen worden doorgegeven via 0900-8844 (politie) of 0800-7000 (MMA)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.