Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 30-12-2008

Leegstaande boerderij afgebrand

DONDEREN Door nog onbekende oorzaak is in de nacht van maandag op dinsdag aan het Noordeinde in Donderen een leegstaande boerderij afgebrand. De brand werd tegen 03.00 uur ontdekt door een voorbijganger. Voor de brandweer viel er niets meer te redden. Wel werd door het nathouden van naastgelegen rietgedekte boerderijen voorkomen dat de brand oversloeg. De afgebrande boerderij stond te koop. (08-203608)

Voor onderzoek naar ziekenhuis

EMMEN Bij een verkeersongeval op de kruising van de Nieuw Amsterdamsestraat met de Veldstukken in Emmen raakte maandagmiddag een bejaarde vrouw uit die plaats gewond. De vrouw (leeftijd nog niet bekend) zat naast haar 82 jarige echtgenoot in de auto. De man verleende op de kruising geen voorrang aan een bestelbusje bestuurd door een 31 jarige inwoner van Emmen. De vrouw is, met naar het zich liet aanzien lichte verwondingen, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (08-203431)

Alcohol in het verkeer

MEPPEL Op het Bleekerseiland in Meppel hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 20 jarige automobilist uit Almere aan. Deze beginnend bestuurder had gedronken (0,5 promille). Met een boete van 220,- en een rijverbod van drie uur is hij in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld. (08-203585)

HOOGEVEEN Op de Nadirlaan in Hoogeveen hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 49 jarige man uit die plaats aan. De man had gedronken (1,2 promille). Bovendien is hij niet in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs. Na het ondergaan van een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij met een rijverbod van zeven uur in vrijheid gesteld. Zijn auto bleef echter achter op het politiebureau. Deze krijgt hij terug zodra hij 280,- aan openstaande boetes heeft betaald. (08-203587)

ASSEN Een 39 jarige automobilist ging in de nacht van maandag op dinsdag op de Mahatma Gandhiweg in zijn woonplaats Assen in een flauwe bocht rechtdoor. Hij ging met zijn auto dwars over een middengeleider, ramde een paaltje en een verkeersbord en kwam frontaal tegen een boom tot stilstand. De auto kon niet meer verder, de man zelf wel. Te voet verdween hij. Een oplettende getuige belde echter de politie en zorgde ervoor dat de man op Peelo kon worden aangehouden. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. (08-203599)

Gestolen auto te koop aangeboden

NIEUW DORDRECHT De eigenaar van een autosloperij in Nieuw Dordrecht belde maandag de politie toen hij een (oude) auto aangeboden kreeg die gestolen bleek te zijn. De auto is op 13 december gestolen in Emmen. Toen de eigenaar van het sloopbedrijf een vrijwaringbewijs voor de auto wilde afgeven kreeg hij van de Rijksdienst voor het Wegverkeer het seintje dat het om een gestolen auto ging. De 30 jarige man uit Emmen die de auto te koop aanbood is aangehouden. Hij verklaarde de auto op zijn beurt weer gekocht te hebben van een kennis. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. De identiteit van de man waarvan hij de auto gekocht zegt te hebben is bekend. Hij wordt binnenkort aangehouden. (08-203447)

Huiselijk geweld

ASSEN De politie hield maandagmiddag een 44 jarige inwoner van Assen aan op verdenking van vernieling van een raam en het bedreigen van zijn vriendin. De man had zelf de politie gebeld i.v.m. problemen die bij hem thuis uit de hand waren gelopen. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld.

Caravan uitgebrand

RODEN Op camping Beukenhof aan de Borglaan in Roden is in de nacht van maandag op dinsdag een caravan uitgebrand. De bewoonster was niet thuis. De brand is binnen in de caravan ontstaan, mogelijk door een elektrische kachel. De brandweer bluste de brand. (08-203610)

Drugs in auto

EMMEN Op het Noordeinde in Emmen hield de politie maandagavond twee 21 jarige mannen uit die plaats aan. De mannen zaten daar in een auto. Bij een controle door de politie kwam naar voren dat ze cocaïne en weed bij zich hadden. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. (08-203542)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.