Woonbond


30-12-2009

Tweeduizend klimaatstraten

Nederland telt inmiddels 2.000 officiële klimaatstraten. De eer komt toe aan de Amsterdamse Vrolikstraat. Om het te vieren deelde Lodewijk de Waal als voorzitter van de HIER Klimaatcampagne 19 december klimaatpakketten uit aan de vijftien deelnemende huishoudens. In die pakketten zaten onder meer zuinige led-kerstlichtjes, spaarlampen, douchecoaches en een schud-zaklamp.

De Waal leverde de klimaatpakketten met de bakfiets af op nummer 88 waar de bewoners als eersten hoorden van het Klimaatstraatfeest en besloten zich aan te melden. Enkele dagen later deden al 15 huizen in de straat mee. De Waal complimenteerde de bewoners met hun actie. Het probleem van klimaatverandering wordt steeds urgenter en de tijd tikt weg, zei hij. U begrijpt dat veel beter dan de politiek, u wacht niet op een ander maar neemt zelf initiatief. Ik vind dat pas echte klasse!

Met hun klimaatpakketten kunnen de Amsterdammers uit de Vrolikstraat eenvoudig extra energie besparen en punten winnen. Daarbovenop maken zij kans op een van de 500 Klimaatstraatfeesten op 16 mei 2009.