Gemeente Leeuwarden

Leeuwarder sportclubs strijden in eerste Club Challenge

Bron: Gemeente Leeuwarden (19-12-2008)

Alle Leeuwarder voetbalverenigingen, kaatsclubs, gymverenigingen, zwemondernemingen en andere clubs zijn ze uitgenodigd voor de eerste editie van een nieuw sportevenement dat de naam Leeuwarder Club Challenge (LCC) draagt. Deelnemende sportclubs strijden tijdens dit sportieve evenement op 29 december 2008 om de titel `sportclub van Leeuwarden 2008'. Ze maken daarbij kans op aantrekkelijke prijzen voor de clubkas.

De beide sporthallen en het zwembad van sportcentrum Kalverdijkje zijn het decor van de sportieve strijd. Om 17.30 uur wordt de aftrap gegeven door de heer Jesse Smaal, directeur van bv SPORT. Het sportieve gedeelte is van 17.45 uur tot 21.15 uur. Aansluitend is de prijsuitreiking en een feestelijke derde helft. Supporters van de clubs zijn van harte welkom om hun favoriete team aan te moedigen!

De LCC wordt door bv SPORT voor alle gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties georganiseerd. Met het organiseren van de LCC wil bv SPORT haar waardering tonen aan bestuurders, trainers, scheidrechters en andere vrijwilligers die het sporten in verenigingverband mogelijk maken. De opzet is om van de LCC een jaarlijks terugkerend evenement te maken waarbij clubs de gelegenheid krijgen op sportieve wijze met elkaar in contact te komen.

De winnende sportclub van deze LCC schrijft geschiedenis door als eerste winnaar de boeken in te gaan en mag een jaar lang de titel `sportclub van Leeuwarden 2008' dragen. Daarnaast stelt bv SPORT - met medewerking van de vele sponsoren - een bedrag van meer dan EUR 4.000,- beschikbaar, bestemd voor de clubkassen van de sportclubs.

26 clubs hebben zich aangemeld voor de eerste editie van de LCC aan het einde van dit jaar. Per deelnemende club wordt een team afgevaardigd die voor de club zal uitkomen in de volgende spelonderdelen: deur de gatsjes duke, de grote metkruupbal, pielkje gooie, vlotsje vare, huppe, riede en suh wat, hasseskrabbe, touwtsje trekke en ut laatste spelletsje.

Het programma is te vinden op www.bvsport.nl.