Politie Limburg-Noord

Politie betrapt vuurwerkovertreders en pakt overlast aan


Datum: 30-12-2008
Tijd bericht: 11:56
Plaats: Limburg-Noord
De politie heeft maandag bij controles in de regio Noord- en Midden Limburg diverse vuurwerkovertreders betrapt. De politie blijft alert en voert extra controles uit in de hele regio, om overlast aan te pakken.

In Herkenbosch werd op de Guldendreef een 17-jarige jongen betrapt toen hij met enkele andere jongens vuurpijlen en knalvuurwerk afstak. En na een melding van overlast in Tegelen troffen agenten bij het Branderspad drie jongens aan die vuurwerk bij zich hadden. In Echt betrapte de politie op de Stevensweerterweg drie jongens die kanonslagen aan het gooien waren.

Afsteken van vuurwerk
Het afsteken van vuurwerk is alleen toegestaan op woensdag 31 december vanaf tien uur 's morgens tot donderdag 1 januari twee uur 's nachts. Jongeren (onder de 18) die de vuurwerkregels overtreden krijgen, afhankelijk van de ernst van het feit, een doorverwijzing naar Bureau Halt en het vuurwerk wordt in beslag genomen.

Tips of overlast?
Voor tips over illegale vuurwerkhandel en/of vuurwerkoverlast, kan contact worden opgenomen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De melding kan ook anoniem worden doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.