Politie Zuid-Holland-Zuid

081230 Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 30-12-2008

POLITIE ZOEKT EN VINDT DIEF

SLIEDRECHT De politie heeft maandagavond 29 december zijn handen vol gehad aan een zoektocht naar een verdachte van beroving en autodiefstal. De eerste melding kwam om 19.33 uur van een beroving op het Burgemeester Winklerplein. De dader zou met de buitgemaakte tas zijn weggerend. Even later kwam er een melding van een tasjesroof en een poging diefstal van een auto op de Joost van den Vondelstraat. De dader was hier inmiddels ook al gevlogen maar voldeed aan het eerder verspreidde signalement. In een woning aan de Salonstoep liep iets later op de avond een man binnen die vroeg om geld. De man weigerde weg te gaan waarna de bewoners een taxi voor de man belde en hij er vandoor ging. In Gorinchem kon diezelfde verdachte even later een hotel binnenlopen. De man werd bij kop en kont gepakt en het hotel uitgezet. De politie had door de opgegeven signalementen al een idee wie de verdachte zou kunnen zijn waarna ze hem zagen lopen in de Westwagenstraat. Rond 21.45 uur kon de verdachte, een 34-jarige inwoner van Sliedrecht, worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

VOETGANGSTER ZWAARGEWOND BIJ AANRIJDING

LEERDAM Een 75-jarige inwoonster van Leerdam is maandagavond 29 december zwaargewond geraakt bij een ernstige aanrijding op de kruising van de Koningin Emmalaan/Oranje Nassaulaan/Watertorenlaan. Een 20-jarige bestuurster van een auto uit Waardenburg reed over de Koningin Emmalaan in de richting van de Spoorstraat. Bij de voetgangersoversteekplaats op voornoemde kruising zag zij het slachtoffer op de voetgangersoversteekplaats niet lopen waarna een aanrijding het gevolg was. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Haar toestand is zeer kritiek. De bestuurster van de personenauto is zeer aangeslagen door de aanrijding. Vermoedelijk heeft zij de voetgangster niet gezien omdat haar ruit aan één kant nog beslagen was.

ZOON MISHANDELT MOEDER

SLIEDRECHT Een 22-jarige inwoner van Sliedrecht is maandagmiddag 29 december door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De verdachte had zijn moeder geslagen. Die belde vervolgens de politie die de man heeft meegenomen naar het bureau. De 41-jarige moeder heeft aangifte gedaan bij de politie. De zoon is in verzekering gesteld. Het incident had plaats in de ouderlijke woning aan de Reigerlaan.

HARDDRUGS INBESLAGGENOMEN

GORINCHEM De politie heeft maandagmiddag 29 december een 23-jarige inwoner van Breda aangehouden voor het bezit van harddrugs. De man werd gecontroleerd op de Nieuwe Wolpherensedijk en gaf direct een naam op die de politie niet vertrouwde. De verdachte werd hierop meegenomen naar het bureau waarna bleek dat hij een valse naam had opgegeven. Tevens had de man ongeveer 13 gram aan heroïne en cocaïne bij zich en een groot geldbedrag. Alle goederen zijn in beslaggenomen en de man is ingesloten voor nader onderzoek.

HORLOGES BUIT BIJ SNELKRAAK

LEERDAM Bij een snelkraak in een winkel aan de Fonteinstraat is in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 december rond 03.15 uur een aantal horloges buitgemaakt. De twee daders gooide een tegel door de etalageruit waarna zij een greep in de etalage deden de de horloges meenamen. Een getuige zag twee mannen weglopen in de richting van de Kerkstraat. De politie kon de daders niet meer achterhalen. Heeft u iets gezien dan kunt u bellen met de politie op 0900-8844.

AANHOUDING ILLEGAAL VUURWERK

PAPENDRECHT Op maandagavond 29 december zijn twee 24-jarige mannen uit Den Haag en Culumborg aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk. De mannen reden met verhoogde snelheid over de A15, waarop zij werden aangehouden. Bij het controleren van de auto op de Carpoolplaats van Papendrecht vond de politie dertig kilo illegaal vuurwerk afkomstig uit Duitsland op de achterbank en in de achterklep. Het vuurwerk is in beslag genomen en de twee mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

AANHOUDING NA MISHANDELING EX-VROUW

LEERDAM Op maandagavond 29 december is een 40-jarige man uit Leerdam aangehouden voor mishandeling van zijn ex-vrouw. De man was eerder die avond het huis van zijn ex binnengedrongen en had haar geschopt en geslagen. De vrouw wist uit de woning te ontsnappen en belde verderop in de straat de politie. De politie is ter plaatse gegaan en heeft de vrouw meegenomen naar het bureau waar zij aangifte heeft gedaan van mishandeling. Toen de politie de vrouw later op de avond terugbracht naar haar woning, lag de man in de woning te slapen. De man is meteen aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De vrouw liep verwondingen op aan rug, hoofd en nek.