Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 30-12-2008

Woninginbrekers op heterdaad gearresteerd

BREDA: Dankzij oplettende getuigen kon de politie maandagavond 29 december rond middernacht twee woninginbrekers inrekenen. Een
buurtbewoner meldde dat hij twee mannen over de schutting van een woning zag klimmen aan het Joshof 2. Vier agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse en zetten gezamenlijk de omgeving van het bewuste huis af. Op dat moment probeerden de inbrekers te ontsnappen via de tuinen van de omliggende woningen. Ze gebruikten de kliko's als klimmateriaal om over de schuttingen te komen.
De twee mannen (20 en 18 jaar, beiden uit Breda) werden vrij snel gearresteerd. Ze hadden inbrekersgereedschap bij zich. Bij controle bleek dat er diverse braaksporen waren bij de bewuste woning. Het huis was overhoop gehaald, waarbij alle kasten waren doorzocht.
De twee verdachten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Man opgepakt na mishandeling ex

BREDA: Een 22-jarige vrouw deed aangifte tegen haar ex-vriend. De man had haar mishandeld en daarna enige dagen tegen haar wil vastgehouden, zo verklaarde het slachtoffer. De man is gearresteerd en in
verzekering gesteld.

De vrouw was op donderdag 18 december uit eigen wil naar de woning van haar ex-vriend gegaan. Het stel had ruzie vervolgens gekregen, waarna de vrouw klappen moest incasseren. Ze liep daarbij o.a. een blauw oog en een bloedende lip op. Vervolgens werd ze paar dagen vastgehouden in de woning. Dat gebeurde vermoedelijk omdat de man niet wilde dat andere mensen haar verwondingen zouden zien, aldus het slachtoffer. Op dinsdag 23 december 2008 omstreeks 17.00 uur was haar ex vergeten om de deur op slot te doen en zag de vrouw kans om te ontkomen. Ze meldde zich 25 december bij de politie en deed aangifte. Haar verwondingen waren toen nog duidelijk zichtbaar. In overleg met de Officier van Justitie is de verdachte op 29 december gearresteerd en in verzekering gesteld. Het gaat om een 38-jarige man uit Breda. Hij ontkent de verdenkingen en wordt momenteel verhoord.

Kogelwerend glas houdt overvaller tegen

BREDA: Maandagavond 29 december vond een overval poging plaats op een benzinestation aan de Doornboslaan. Rond 22.30 uur was de 34-jarige pompbediende alleen aanwezig in de shop. Er was op dat moment verder niemand in de shop of bij de pompen aanwezig. De pompbediende bevond zich achter de balie, die afgesloten is van de winkel door middel van kogel- en slagwerend glas. Er kwam op dat moment een onbekende man, gemaskerd met een bivakmuts de zaak binnen. De man was gewapend met een groot slagersmes, waarmee hij tegen het glas tikte. De enige woorden die hij sprak waren: "O, shit!", waarna hij er weer vandoor ging. Er is bij deze overvalpoging niets buit gemaakt en ook niemand gewond geraakt. De preventieve maatregelen hebben hierbij duidelijk hun nut bewezen.

Halt-verwijzing voor (te) vroege vuurwerk afstekers

BREDA: Vier minderjarigen kregen een verwijzing naar Bureau Halt omdat zij vuurwerk aan het afsteken waren. De Bredase politie houdt tijdens de verkoopdagen van vuurwerk gerichte controles in Breda en
Etten-Leur. Dit, om het aantal klachten van overlast terug te dringen.

De minderjarigen zijn 14, 15, 15 en 16 jaar oud en werden betrapt in Breda Noord.
Hun ouders zijn in kennis gesteld over de gebeurtenissen. In zowel Etten-Leur er nog een plastic tas met vuurwerk "gevonden" door de politie. Geen van de aanwezigen jongeren claimde de eigenaar te zijn.

Nog even alle vuurwerkregels en tips op een rijtje:

Koop alleen legaal vuurwerk bij officieel erkende verkooppunten. Dit jaar mag dat op maandag 29 december, dinsdag 30 december en woensdag 31 december.
De minimum leeftijd om vuurwerk te kopen is 16 jaar.
Maak nooit zelf vuurwerk! Meestal explodeert dit onverwacht en op het verkeerde moment. Laat het maken van vuurwerk aan de experts over. Vuurwerk nooit bundelen of uit elkaar halen! Experimenteren met vuurwerk is levensgevaarlijk!
Bewaar vuurwerk op een droge en koele plaats! Buiten het bereik van kinderen houden en nooit in een broek- of jaszak bewaren of vervoeren.

Lees de gebruiksaanwijzing! Zodat vooraf bekend is hoe het vuurwerk veilig wordt afgestoken.
De minimum leeftijd om vuurwerk te kopen is 16 jaar.
Vuurwerk mag worden afgestoken tussen woensdag 31 december 2008 vanaf 10.00 uur (s-ochtends) en donderdag 1 januari 2009 tot uiterlijk 02.00 uur
('s-nachts).
Houdt altijd rekening met anderen. Dus niet in de buurt van bijv. ziekenhuis, bejaardencentrum, huisdieren en groepen mensen.

Vrouw neemt traangas mee naar rechtbank

BREDA: Dinsdagochtend 30 december hielden medewerkers van de rechtbank aan de Sluissingel een 28-jarige vrouw uit Breda. De vrouw bezocht het gerechtsgebouw voor een civiele zaak. Bij toegangscontrole bleek dat zij in bezit was van een busje traangas. De vrouw is vervolgens aan de politie overgedragen, waarbij het CS-gas in beslag werd genomen. Ze is na het opmaken van een proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Traangas is in Nederland verboden ingevolge de Wet Wapens en Munitie.

Nog 42 dagen zitten

BREDA: De politie arresteerde maandag 29 december 2008 een
gesignaleerde persoon.
De 29-jarige man uit Papendrecht stond in het opsporingsregister vermeld als gezocht persoon. Hij moet nog 42 dagen gevangenisstraf uit zitten en werd om die reden ingesloten. De veroordeelde is
overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de tenuitvoerlegging van de straf.

Auto in brand

BREDA: Maandagavond 29 december brandde in de Waterloostraat een geparkeerde Fiat Cinquecento. Het vuur werd om 20.10 uur ontdekt. De politie stelde vast dat de linker
portierruit was ingeslagen. Vermoedelijk is er iets brandbaars of zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. De 29-jarige eigenaresse heeft inmiddels aangifte gedaan van brandstichting.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-12-2008 14:04 | © Regio Midden en West Brabant |