Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 28 december 2008

* AANHOUDING BOLLETJESSLIKKER
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een vrouw aangehouden die verdacht wordt van het slikken van bolletjes met verdovende middelen. Donderdagmiddag kreeg de politie dat een vrouw na haar terugkomst uit Aruba zich onwel voelde. Ze verbleef in een woning aan de Tarwestraat. Ze wilde de deur niet openen, maar nadat agenten meerdere malen hadden gebeld, deed de ze deur open. De politiemensen hadden na controle het vermoeden dat de vrouw bolletjes had geslikt. Ze is met een ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis. Daar kwamen uit haar lichaam diverse bolletjes met verdovende middelen. De 51-jarige vrouw uit Oranjestad is hierop aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* GETUIGENOPROEP VAN TASSENROLLERIJ
WATERWEG-NOORD - De politie onderzoekt de toedracht van een straatroof/tassenrollerij en vraagt getuigen te reageren naar de politie. Op zaterdag (20 dec) rond twee uur is een 81-jarige Vlaardingse vrouw beroofd van haar tas. Dit is gebeurd op de Broekweg in Vlaardingen. Er was een getuige van deze straatroof, waar de politie graag mee in contact komt. Deze getuige (en andere mensen die iets gezien hebben van deze straatroof of anderszins informatie hebben), kan bellen met de recherche van district Waterweg-Noord via 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000. In de tas zat ondermeer een ID-kaart en een bril. Het gaat vermoedelijk om één dader.


* AANHOUDING NA DOORRIJDEN NA ONGELUK
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een bestuurder aangehouden die was doorgereden na het veroorzaken van een ongeluk. Hij was tevens onder invloed van alcohol. Op vrijdagavond 26 december omstreeks half elf vond er bij het Doelwater een flinke aanrijding plaats waarbij een auto tegen een geparkeerde auto aan was gereden en vervolgens was weggereden in de richting van de Coolsingel. Getuigen hadden de aanrijding zien gebeuren en hadden het kenteken opgenomen en doorgegeven aan de politie. Uit onderzoek bleek het om een zwarte CITROEN C1 te gaan welke op naam stond van een bedrijf. Auto bleek bij een binnenvaartschip te horen welke vermoedelijk ergens in de Rotterdamse haven zou liggen. Hierop zijn diverse havens gecontroleerd. Het voertuig is op 27 december omstreeks 00:45 uur aangetroffen op de Waalhaven Zuidzijde. Motorvoertuig inbeslaggenomen en weg laten takelen. Middels ondersteuning van het Havenbedrijf onderzoek naar schepen in de Waalhaven gedaan. Bij een steiger bleek het betrokken schip te liggen. Uit onderzoek was gebleken dat de bestuurder hier aan boord was. Op Zaterdag 27 december 2008 omstreeks 0:45 uur is de verdachte, een 31-jarige man uit Ridderkerk, aangehouden terzake verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed.


* AANHOUDING GOOIER VAN VUURWERK
STELLENDAM / DE EILANDEN - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het illegaal afsteken van vuurwerk. In de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over twaalf zagen politiemensen in een onopvallende politieauto een jongen lopen die toen de auto langsreed vuurwerk afstak en gooide richting van de auto. Dit was op de Brielsestraat. Enige seconden later volgde er een harde klap. De agenten stopten de auto en maakte de jongen duidelijk dat hij met politiemensen van doen had. Ze hielden hierop de 16-jarige jongen uit Stellendam aan. Bij zijn woning aan de voorstraat stelden zij een onderzoek in en troffen wederom vuurwerk aan. Dit was vermoedelijk van vorige jaar afkomstig te zijn. De jongen is doorgestuurd naar bureau HALT.


* AANHOUDING VAN FIETSENDIEF
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van fietsendiefstal. In de nacht van zaterdag op zondag rond twaalf uur zagen agenten een man op een Angelslo met een fietsen sjouwen. Het was een herenfiets, waarvan de sloten nog vast zaten. De man is hierop gevolgd. Toen hij een hoek om ging, heeft hij de fiets snel neergezet en is doorgelopen. Agenten hielden hierop de man aan. De verdachte is gefouilleerd, waarna bleek dat hij nog twee schroevendraaiers bij zich had en nog een baco. De 30-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA VERDACHTE MELDING BIJ JUWELIER

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden na een verdachte melding bij een juwelier aan de Lijnbaan. Zaterdagmiddag rond twee uur kreeg de politie melding dat iemand bij een juwelier om geld en een strippenkaart had gevraagd. De man is hierop weggegaan. Beveiliging heeft de man gevolgd en de politie ingeschakeld. Hierop is de man aangehouden op de Karel Doormanstraat. Hij had geen ID bij zich en verklaarde een auto te hebben geparkeerd in een parkeergarage met de sleutels er nog in. De 36-jarige man uit Reeuwijk is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* VERNIELER AANGEHOUDEN DOOR POLITIE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een jongen aangehouden die wordt verdacht van vernieling. In de nacht van zaterdag op zondag rond één uur zag een agenten in burgerkleding tijdens de surveillance op de Straatweg dat een jongen op een fiets tegen verschillende auto's had aangetrapt. Van twee auto's raakte de spiegels kapot. Gewaarschuwde politiemensen hebben hierop de verdachte aangehouden op de Bergweg. De 17-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De ouders van de jongen zijn op de hoogte gesteld.


* JONGEN (11) AANGEHOUDEN NA AFSTEKEN VUURWERK

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een Rotterdamse jongen van 11 jaar aangehouden nadat hij vuurwerk had afgestoken. Zaterdagavond rond half tien zagen surveillerende agenten een jongen een strijker afsteken op de Mathenesserstraat. In de woning van de 11-jarige jongen aan de Mathenesserstraat overhandigde de jongen de agenten nog eens 50 strijkers. Het illegale vuurwerk is inbeslag genomen voor vernietiging. De jongen wordt doorgestuurd naar STOP. De ouders van de verdachte zijn op de hoogte gebracht.


* ONDERZOEK NA BESCHADIGING AUTO'S
ROTTERDAM-WEST / OVERSCHIE - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de beschadiging van diverse auto's aan de Zestienhovensekade. Zondagochtend vroeg rond half vier kreeg de politie melding dat enkele jongens beschadigingen hadden veroorzaakt aan auto's. Getuigen hadden gezien dat drie verdachten autospiegels aan het aftrappen waren van auto's. Agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in en troffen daar twee jongens aan. Omdat de melder niet een duidelijk signalement kon geven van de verdachte, konden niets strafbaars tegen de verdachten blijken. Van de jongens zijn de namen genoteerd voor het onderzoek. Wanneer er nog getuigen zijn die iets hebben gezien, vraagt de recherche van district West om contact met de politie op te nemen op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Het gaat om 19 auto's waar beschadigingen op zijn waargenomen.

Zaterdag 27 december 2008

* MAN RAAKT GEWOND BIJ BEROVING
ROTTERDAM-CENTRUM - Een man, die op zaterdagmorgen om ongeveer kwart over vier op de Nieuwe Binnenweg werd beroofd van zijn mobiele telefoon, is daarbij gewond geraakt. Het 31-jarige slachtoffer, afkomstig uit Rotterdam liep een behoorlijke hoofdwond op nadat hij bij de beroving ten val was gekomen en met zijn hoofd op de stoeprand terechtkwam. De dader is ontkomen in een auto. De politie stelt een onderzoek naar hem in.


* SCOOTERRIJDER GEWOND NA VANL VAN DIJK
RIDDERKERK - Nadat een automobilist vrijdagavond, om ongeveer half zeven, wegreed uit een parkeervak op de Westmolendlijk, moest een scooterrijder uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Deze scooterrijder, een 17-jarige jongen uit Ridderkerk reed hierbij tegen een woning en vervolgens van de dijk af. De scooter raakte daarbij zwaar beschadigd en de jongeman licht gewond. De automobilist reed in eerste instantie door maar op roepen van een getuige kwam hij toch terug rijden. Na de situatie gezien te hebben en na een kort gesprek met de scooterrijder ging de automobilist er toch weer vandoor. Deze bestuurder, een 56-jarige Rotterdammer is door de politie benaderd en hij handeld de aanrijding verder af met het slachtoffer.


* POLITIE ONDERZOEKT GEWAPENDE OVERVAL
ROTTERDAM - De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar een gewapende overval op een Chinees afhaalcentrum aan de Sikkelstraat. Afgelopen vrijdagavond om ongeveer kwart voor negen kwam een man de zaak binnen en bedreigde het personeel met een vuurwapen. De dader is er te voet vandoor gegaan met een onbekend geldbedrag. Politiemensen van het wijkteam stelden een buurtonderzoek in en de technische recherche onderzoekt de sporen die na de overval zijn achtergebleven


* POLITIE ONDERZOEKT WONINGINBRAAKM IN BRIELLE

BRIELLE - In de loop van vrijdag, 2e kerstdag tussen tien uur 's ochtends en tien uur 's avonds, is ingebroken in een woning aan het Van Egmondplein. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een ruit te forceren. De woning is doorzocht en er is een complete kluis met inhoud gestolen. De politie stelde ter plaatse sporen veilig en stelt een onderzoek in naar de inbraak.


* POLITIE STELT ONDERZOEK IN NAAR BEROVING

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid, kregen vrijdagavond om ongeveer kwart over zeven de melding dat er een gewonde man op straat zou liggen op de
Zandblokstraat/Wolphaertsbocht. Ter plaatse aangekomen hadden twee medewerkers van Stadstoezicht zich reeds ontfermd over het slachtoffer. Hij bleek te zijn beroofd en in elkaar geslagen. Het slachtoffer, een 31-jarige Rotterdammer had met zijn 26-jarige vriendin geld gepind, toen hij plotseling werd overvallen door twee mannen op een scooter. Zij namen hem zijn geld af en gingen er vandoor. Toen het slachtoffer hulp wilde halen zag hij de scooter staan op de Zandblokstraat. Zijn twee belagers stonden er naast. Toen hij hen aansprak kregen zij hulp van een aantal andere mannen die het slachtoffer in elkaar sloegen. Hij liep diverse verwondingen aan zijn hoofd op en is overgebracht naar het Ikazia Ziekenhuis. De politie stelde sporen veilig en stelt een onderzoek in naar de daders.


* INBRAAK IN HOTELKAMERS
ROTTERDAM - Uit verschillende kamers in een hotel aan het Rotterdam Airportplein is op donderdag tussen acht uur 's ochtends en half elf 's avonds computerapparatuur, reisdocumenten en foto-apparatuur gestolen. Men kwam vermoedelijk binnen door gebruik te maken van een valse sleutel. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR CARJACKING EN ZEDENDELICT

MAASSLUIS - Op 2e kerstdag om ongeveer kwart over negen in de ochtend is een 28-jarige man uit Beneden Leeuwen aangehouden op de Seringenstraat vanwege carjacking en een zedendelict. De man had eerder die nacht op de Vlaardingerdijk in Schiedam een vrouw van haar auto beroofd en was met die auto naar Maassluis gereden. In het onderzoek naar de carjacking en de zedenzaak (die overigens niets te maken had met de carjacking) zagen politiemensen de betreffende auto 's ochtends staan in de Seringenstraat. Op dat moment kwam de verdachte naar de auto lopen, stapte in en reed weg. Toen de verdachte de politiemensen zag reed hij met grote snelheid op één van de politieauto's in. Ook ramde hij twee geparkeerd staande auto's. Ook een tweede politie auto kwam in botsing met de verdachte waarna deze tot stilstand kwam in de berm voor de Seringenflat. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgenmaakt voor verschillende feiten en naar het zedendelict wordt een onderzoek ingesteld.

Vrijdag 26 december 2008

* WONINGINBRAAK
VLAARDINGEN - Op 1e kerstdag is er ingebroken in een woning aan de Cipressendreef. Omstreeks acht uur werd ontdekt dat er een raam aan de tuinzijde as opengebroken. Binnen had men kastjes en laden in diverse kamers doorzocht. Een hoeveelheid munten en sieraden is verdwenen. De recherche van het district Waterweg Noord stelt een onderzoek in naar de dader(s).


* INBRAAK IN WONING
SCHIEDAM - Donderdagavond is er ingebroken in een woning aan het Lavendelveld. Men kwam binnen door het forceren van de voordeur en men verliet het huis via een raam aan de achterzijde. Alle kamers zijn doorzocht, sieraden en geld worden vermist.

Donderdag 25 december 2008

* MANNEN ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDINGEN
ROTTERDAM - De politie doet onderzoek naar twee aanrijdingen op de Bosdreef donderdagochtend. Rond half acht reed een 26-jarige Rotterdammer op de Bosdreef in de richting van de stad. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de controle over het stuur en belandde met zijn voertuig tegen een boom. De jongeman raakte bekneld en werd korte tijd later uit de auto geknipt door de brandweer. Hij was aanspreekbaar maar is wel naar het ziekenhuis gebracht. Een klein uur later reed een 23-jarige Rotterdammer over dezelfde weg maar dan staduitgaand. Tijdens het inhalen van een ander voertuig raakte hij de controle over zijn stuur kwijt. Hierbij slingerde hij uit zijn voertuig. Door de val liep hij hoofdletsel op. Ambulancepersoneel was snel aanwezig en bracht de man naar het EMC locatie Dijkzigt. De technische ongevallen dienst onderzoekt de toedracht van beide ongevallen.


* VERDACHTEN BRANDSTICHTING AANGEHOUDEN
ZUIDLAND - Politieagenten van het district de Eilanden hielden woensdagmiddag vijf jongens aan. Het vijftal wordt verdacht van het in de brand steken van een speelhuisje bij een kinderdagverblijf aan de Molendijk. De jonge Zuidlanders (14 - 19) liepen kort daarvoor met vuurwerk over het pleintje. Vervolgens zijn ze aangehouden en overgebract naar het politiebureau voor verhoor.


* CAMERA'S CROOSWIJK SUCCES
ROTTERDAM - In Crooswijk hangen sinds twee jaar camera's op de openbare weg. Tot nu toe hebben de camera's gezorgd voor een aanzienlijke verbetering op de Crooswijkseweg en de omgeving. Bij incidenten worden de camera's uitgekeken om zo snel mogelijk de daders op te sporen. Maar niet alleen dat maakt de buurt veiliger. Twee keer per maand houdt het wijkteam een extra camera-actie. Dat houdt in dat er mensen van het wijkteam de camera's live bekijken en rechtstreeks contact hebben met collega's in burger. Als er iets gebeurt, horen ze direct de beschrijving via de portofoon, en wordt er meteen ingegrepen. De laatste 9 acties van dit jaar leverden het volgende op:

Aanhoudingen

+ 1x dealer met 50 gram heroïne,

+ 1x bus met traangas

+ 1X ongewenst vreemdeling

+ 1x verzet tegen collega's

+ 2x rijden tijdens ontzegging

+ 2x heling gestolen laptop bij cafés
+ 1x gestolen fiets nav inbraak schuur heterdaad
+ 1x rijden onder invloed

+ 2x inbraak woning heterdaad
Gesignaleerde 8x (3200, buitengebruikstelling voertuig, persoon herkend nav opsporingsbericht)
Mini: 1x wildplassen, 5x openbaar drinken, 4x weggooien blikje, 2x weggooien overig afval, 3x wet ID, 1x rijden zonder rijbewijs auto inbeslag genomen, 53x verkeersovertreding diversen. Aantreffen: 1 mogelijk gestolen fiets.
Gebiedsontzegging: 1x 24 uur ivm openlijk alcohol nuttigen.


* BRAND VOORKOMEN
ROTTERDAM - Bij een woning aan de Oldegaarde is woensdagavond een gaslucht waargenomen. Hulpdiensten waren snel aanwezig en ontdekten dat de gaskraan openstond. Het is niet bekend hoe deze open kon staan. De woning werd rond negen uur ontruimd en ontlucht.

MAN BIJT VINGER AF BIJ RUZIE
ROTTERDAM - Politieagenten van district Zuid hielden woensdagmiddag een man aan. De 56-jarige Capellenaar kreeg rond half zes ruzie met een andere man ter hoogte van een supermarkt aan het Zuidplein. Op een gegeven moment beet hij hierbij een stuk van de linker ringvinger van de ander af. Gewaarschuwde agenten waren snel aanwezig. Zij hielden de Capellenaar aan en brachten hem naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Het slachtoffer is naar het Zuiderziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Woensdag 24 december 2008

* POLITIE VINDT VUURWAPEN / VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die een vuurwapen bij zich had en een hennepkwekerij thuis had. Dinsdagavond rond kwart voor acht zagen surveillerende agenten een man op de kruising met de Mathenesserlaan en de GJ Mulderstraat staan. De man zal alleen achter het stuur, met de verlichting nog aan. Agenten controleerden hierop de man. De man ging op zoek naar zijn kentekenbewijs en opende het handschoenenkastje. Daarin zagen agenten een vuurwapen liggen. Hierop trokken agenten hun vuurwapen en hebben de man uit de auto gehaald. Hij is geboeid en overgebracht naar een politiebureau waar de 38-jarige Rotterdammer ingesloten werd. Agenten stelden een onderzoek in de woning van de man in en troffen daar aan de Feijenoorddijk een hennepkwekerij aan. Het hennepteam van de gemeente heeft zorggedragen voor de vernietiging van de kwekerij. Ook vonden agenten in de woning een nepvuurwapen. Ze namen dit in beslag. De politie onderzoekt de zaak.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord hield dinsdagavond vier jongens aan. Het viertal liep rond kwart voor negen in het Wilgenplaspark. Bij het speelpleint in het park schopten zij een houten plaat met een klok kapot. Surveillerende agenten in burger zagen dit. Zij hielden de inwoners van Rotterdam (12, 13, 16) en Berkel en Roderijs (17) aan en brachten hen naar het politiebureau. De 17-jarige jongen droeg ook nog een kleine hoeveelheid softdrugs aan. Dit is in beslag genomen voor vernietiging.


* INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van het district Feijenoord-Ridderster hielden in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen aan. De Rotterdammers worden verdacht van de inbraak bij meerdere externe bergingen aan de Beukendaal. Alerte voorbijgangers zagen het drietal en waarschuwden de politie. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig en stelden een buurtonderzoek in. Rond vier uur troffen zij de verdachten aan op het Breeplein. Vervolgens zijn de Rotterdammers (18, 19 en 20) overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en ingesloten in afwachting van het onderzoek. De recherche onderzoekt of zij in verband gebracht kunnen worden met meerdere inbraken.


* ONDERZOEK NAAR TOEDRACHT AANRIJDING
WATERWEG-NOORD / HOEK VAN HOLLAND - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding waarbij een man gewond raakte. Dinsdagavond rond kwart voor tien kreeg de politie melding van een aanrijding waarbij een man bekneld zou zijn op de Dirk van de Burgweg. Ter plekke stond een 19-jarige man uit Hoek van Holland al naast de auto. Zijn bijrijder, een 27-jarige man uit Hoek van Holland, zat nog bekneld in de auto aan de bijrijderskant. De brandweer heeft het portier opengeknipt. De man is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het Leyenburgziekenhuis in Den Haag. De auto reed op de Dirk vd Burgweg, en kwam uit de richting van de Harwichweg, gaande in de richting van gemeente Westland. Net na een S-bocht raakte de jongen de macht over het stuur kwijt en begon de auto te slingeren. Hij reed door de middenberm, kwam op de Westelijke rijbaan terecht en raakte drie bomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* ONDERZOEK NA SCHOT IN DEUR
SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie onderzoekt de toedracht van een schot in een deur van een woning aan de Meloengaard. Dinsdagavond rond kwart voor tien kreeg de politie melding van een huiselijke twist. In de woning waren op dat moment twee mensen aanwezig, waaronder een 36-jarige Rotterdamse. Ze verklaarden dat er nog een derde persoon was geweest die ruzie maakte. Daarnaast verklaarden ze dat er tijdens de ruzie was geschoten. Agenten zagen inderdaad dat er een schot zat in de voordeur. De politie gaat ervanuit dat het gaat om een onenigheid in de relationele sfeer en onderzoekt de toedracht.


* POLITIE ONDERZOEKT POGING OVERVAL
RIDDERKERK - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster doet onderzoek naar een poging overval op een textielsuper. Dinsdagmiddag kwam bij deze winkel aan de Vechtstraat rond half zes een man binnen. Met behulp van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp dwong hij een medewerkster van de winkel geld af te geven. Op het moment dat de kassalade niet openging rende hij er vandoor zonder buit. De politie stelde direct een buurtonderzoek in maar trof de verdachte niet meer aan.

Getuigenoproep
Signalement dader: Een man met een panty over zijn gezicht. Hij droeg een donkerkleurige broek, een iets minder donkere jas en lichte schoenen.

Heeft u informatie over deze poging overval of weet u wie de dader is? Neemt u dan contact op met de politie, recherche district Feijenoord-Ridderster via nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* MEISJE LICHTGEWOND NA AANRIJDING
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een 11-jarig meisje is dinsdagmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding. Rond vier uur stak zij de Nieuwe Tiendweg over. Door nog onbekende oorzaak kon een passerende automobiliste haar niet meer ontwijken. Het slachtoffer kwam na de aanrijding ten val. Zij is naar het Ijssellandziekenhuis gebracht. Hier bleken de verwondingen mee te vallen. De jonge Krimpense mocht dezelfde avond weer naar huis. De automobiliste, een 22-jarige inwoonster van Krimpen aan den IJssel, bleef ongedeerd. Uit onderzoek bleek dat zij niet te hard gereden heeft.


* ONDERZOEK NAAR INBRAAK / GETUIGENOPROEP

HELLEVOETSLUIS / DE EILANDEN - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak waarbij enkele goederen zijn meegenomen. Een bewoner van de Dreef verklaarde dat hij rond negen uur is weggegaan vanuit zijn woning. 's Avonds om tien uur kwam hij weer terug in het huis en zag toen dat er via de voordeur is ingebroken. Op de bank van de woonkamer hadden drie computer / laptops gelegen, die volgens de eigenaar verdwenen waren. Het waren drie computers van het merk Dell. Twee hiervan waren zwart met zilver, de derde zou helemaal zwart zijn. De politie onderzoekt de toedracht en vraagt getuigen te reageren naar de recherche van district de Eilanden op 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000.


* GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

ROTTERDAM - Politieagenten van district Oost hielden dinsdagmiddag twee graffitispuiters aan. Na een melding van oplettende getuigen gingen gealarmeerde agenten rond half twee naar de geluidswal van de A20 ter hoogte van het Benedictuskruid. Hier zagen ze drie jongens graffiti spuiten. Op het moment dat de verdachten de agenten zagen gingen zij er vandoor. Na een achtervolging konden twee van hen aangehouden worden. Eén op de Schorpioenstraat ter hoogte van de parkeergarage Alexandrium en één op de Hoofdweg. Deze Rotterdammers van 14 jaar oud zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zo werd ook duidelijk wie de derde verdachte is. Deze 14-jarige plaatsgenoot moet zich melden op het bureau. De jongens moeten zich verantwoorden voor de rechter. De kosten die gemaakt worden bij het verwijderen van de graffiti worden verhaald op de verdachten.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA VONDST VUURWERK
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van het bezit van een vuurwerk. Hij is ook al eerder aangehouden. Na een tip over de handel in illegaal vuurwerk hebben agenten van het wijkteam Rozenburg een onderzoek ingesteld in een woning aan de Curcumastraat in Hoogvliet. Daar troffen agenten rond half acht ongeveer 20 kilo illegaal vuurwerk aan, waaronder nitraatklappers, strijkers en een lawinepijl. Tegen de verdachte, een 32-jarige Rotterdammer, is al eerder proces-verbaal opgemaakt wegens het bij zich hebben van 20 kilo vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen om te worden vernietigd.


* SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN
FEIJENOORD - RIDDERSTER - De politie hield donderdag 18 december een schennispleger aan. Nadat er vanuit een scholengemeenschap aan de Aristotelesstraat signalen kwamen over een schennispleger stelden agenten een onderzoek in. Er werd aangegeven dat een bewoner van een woning aan de betreffende straat zich onder toeziend oog van langsfietsende scholieren bevredigde. Nog diezelfde ochtend zagen zij dat de verdachte, een 78-jarige Rotterdammer, zichzelf rond kwart over acht aan het bevredigen was voor de opening van zijn balkondeur. Vervolgens is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hij moet zich verantwoorden voor een rechter.


* VERKRACHTING VAN 79-JARIGE VROUW
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een verdachte aangehouden van een verkrachting van een 79-jarige vrouw. Zaterdag 23 aug. kwam een 79-jarige vrouw op een politiebureau om aangifte te doen van verkrachting. Ze was een dag daarvoor rond één uur verkracht. De vrouw was op die vrijdag gelopen vanaf de Beijerlandselaan gelopen en op de Millinxstraat kwam er een onbekende man bij haar lopen. Hij vroeg of hij mocht meelopen onder de paraplu van de vrouw. Daarna, toen de vrouw naar binnen wilde in haar eigen woning, in de omgeving van de Millinxstraat, heeft hij zichzelf naar binnen geduwd. Hij heeft haar toen in haar eigen woning verkracht. Daarna is hij weggegaan. De vrouw kon een goed signalement geven van de man. Op basis van onderzoek hebben agenten op donderdag 11 december een man die in de omgeving woont, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De 52-jarige Rotterdammer is ook al eerder aangehouden voor zedenzaken. Na onderzoek door het NFI blijkt nu ook het DNA van de man overeen te komen. De politie onderzoekt de toedracht.


* AANHOUDING NA VERNIELING AUTO
ROTTERDAM CENTRUM - Politiepersoneel hield dinsdagmiddag een 23-jarige Vlaardinger aan. Rond half één stak een groep jongeren de Nieuwe Binnenweg over. Een passerende automobilist zag hen pas laat en remde op korte afstand van de jongeren. Zij waren het hier niet mee eens en er ontstond een handgemeen. Nadat voorbijgangers de jongeren en de 22-jarige automobilist uit elkaar gehaald hadden vervolgde deze laatste zijn weg. Enkele minuten later werd de automobilist op de Nieuwe Binnenweg klemgereden door een voertuig. Inzittenden waren de jongeren waar hij eerder een handgemeen mee had gehad. Zij stapten met slagwapens uit hun auto en sloegen in op de auto van het slachtoffer. Deze zette zijn auto in zijn achteruit en beschadigde hierbij drie andere voertuigen. De politie stelde direct een buurtonderzoek in. Eén van de jongeren werd korte tijd later aangetroffen. Het ging om een 23-jarige Rotterdammer. Hij is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en ingesloten. De automobilist en zijn bijrijder hebben aangifte gedaan.


* POLITIE HAALT DRONKEN JONGEN VAN DE A16

ROTTERDAM - Politieagenten van district Oost kregen in de nacht van dinsdag op woensdag de melding dat er een persoon op de rijksweg A16 liep. De gealarmeerde agenten gingen hier snel naartoe en troffen rond één uur een zwalkende jongeman aan die onder invloed van alcohol bleek te zijn. Hij is direct van de rijksweg gehaald en naar het politiebureau gebracht. Hier kon de 16-jarige Rotterdammer zijn roes uitslapen. 10 uur na zijn aanhouding blies hij bij de blaastest nog altijd 410 ugl. Een beginnend bestuurder mag maximaal 95ugl blazen.