Islamic Relief helpt in Gazastrook

30/12/2008 14:55

Islamic Relief Nederland

De humanitaire hulporganisatie Islamic Relief heeft vijf vrachtwagens met medische hulpgoederen afgeleverd aan ziekenhuizen in de Gazastrook, inclusief het centrale Al Shiva ziekenhuis in Gaza-stad. De vrachtwagens bevatten essentiële medische materialen zoals spuitjes, chirurgische handschoenen en verband met een totaalwaarde van $126.000,-

Hatem Shurrab van het team van Islamic Relief in de Gazastrook meldt: 'Ondanks de aanhoudende crisis zijn we toch in staat geweest om levensreddende medische materialen te bemachtigen van lokale leveranciers. Zojuist is bekend geworden dat de Wereldvoedselorganisatie van de VN (WHO) toestemming heeft gekregen om de toegang van hulpgoederen tot de Gazastrook te coördineren. Dat betekent dat wij medische voorraden in buurlanden kunnen opkopen en die Gaza binnen kunnen krijgen.'

Het noodhulpteam van Islamic Relief heeft verder in samenwerking met het Ministerie van Gezondheid in Gaza een gedetailleerde lijst gemaakt van de medische materialen die het Al Shiva ziekenhuis nodig heeft om de humanitaire crisis het hoofd te kunnen bieden. Bovendien doet het team onderzoek naar de beschikbaarheid en de kwaliteit van het aanwezig voedsel in de Gazastrook.

'Wat we op dit moment zien in Gaza is ongekend. Als hulpverleners werken we onder extreme omstandigheden. We moeten onze bewegingen beperken als gevolg van de bombardementen en we hebben te maken met de uitval van elektriciteit. De mensen in Gaza zijn getraumatiseerd en enorm gestrest', aldus Hatem Shurrab.

Het hoofdkantoor van Islamic Relief heeft een bedrag van $3 miljoen toegezegd om de bevolking in de Gazastrook te steunen. Alle fondswervende kantoren van Islamic Relief, waaronder Islamic Relief Nederland, helpen bij de inzameling van dit bedrag.

Islamic Relief in een humanitaire hulporganisatie met het hoofdkantoor in Birmingham, Verenigd Koninkrijk. Islamic Relief werkt aan duurzame en economische ontwikkeling door te werken met lokale gemeenschappen middels noodhulpprojecten en duurzame ontwikkelingsprojecten. Opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 1984, is Islamic Relief toegewijd aan het verlichten van de armoede en het lijden van 's werelds armste mensen ongeacht religie, etnische achtergrond en gender.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.islamic-relief.nl