Politie Kennemerland

hoogbejaarden bestolen door oplichters

Haarlem/Heemstede, 30-12-2008 o Omstreeks 13.00 uur zijn in Haarlem en Heemstede twee hoogbejaarde vrouwen via een babbeltruc bestolen.

Omstreeks 13.10 uur is een hoogbejaarde bewoonster van het Van Zeggelenplein in Haarlem bestolen door een oplichter. De man wist zich bij het slachtoffer naar binnen te praten en vertelde haar pincode te komen controleren. In het daaropvolgende gesprek zag hij kans 650 euro uit een mapje weg te nemen. Hij is vervolgens weggegaan en op de Prins Bernhardlaan in een auto gestapt. Een signalement kon het slachtoffer niet geven.

Omstreeks 13.15 uur is een hoogbejaarde bewoonster van de Franz Schubertlaan ook door een oplichter bestolen. Deze man belde de vrouw op en maakte haar wijs dat er een ontploffingsgevaar was in haar woning. Korte tijd later stond hij keurig gekleed op de stoep en hielp haar wat kostbare bezittingen te verzamelen. Haar telkens geruststellend dat de hulpverleningsdiensten ook onderweg waren. Toen een getuige toevallig langskwam maakte de man zich uit de voeten met de mededeling even iets uit zijn auto te moeten pakken. Vervolgens bleek hij duizend euro te hebben gestolen. De verachte is een blanke man van ongeveer 45 jaar oud. Hij had kort blond krullend haar en droeg een bruin leren jas.

Voor beide gevallen worden getuigen die iets hebben gezien wat in verband kan worden gebracht met de diefstallen verzocht te bellen met de politie via 0900 - 8844.