Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 30-12-2008

Tilburgse politie arresteert twee overvallers op heterdaad

TILBURG: De politie arresteerde dinsdagochtend 30 december twee verdachten kort nadat er een gewapende overval was gepleegd op een juwelier aan het Besterdplein. De verdachten zijn 22 en 17 jaar oud en afkomstig uit Tilburg. Het duo is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het misdrijf vond plaats rond 10.50 uur bij een juwelierszaak aan het Besterplein in Tilburg. Twee gewapende mannen kwamen de winkel binnen en bedreigden de aanwezigen met een kruisboog en een mes. Het duo maakte geld en sieraden buit en ging er vervolgens te voet vandoor. Alle beschikbare politieagenten kamden meteen na de melding de omgeving uit. Ze werden daarbij door diverse personen aangesproken die het tweetal had zien rennen. Na een kwartier werden de twee verdachten aangehouden. Ze bekenden de overval meteen bij hun arrestatie en mede op hun aanwijzingen werden de buit en de wapens teruggevonden. De verdachten zijn ingesloten en in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Ze worden morgen, woensdag 31 december voorgeleid aan de rechter commissaris.

Beschonken automobilist verlaat plaats ongeval

TILBURG: Een 27-jarige Tilburger werd door de politie gearresteerd omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt. Hij verliet daarna de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken en probeerde een vriend voor de zaak te laten
opdraaien.

Het ongeval gebeurde dinsdag 30 december 2008, omstreeks 03.00 uur op de kruising Noordhoekring / Bredaseweg te Tilburg. De verdachte botste met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Met een taxi haalde hij
vervolgens een vriend op, die hij op de plaats van de aanrijding afzette. Hij ging daarna zelf met de taxi naar huis. Het was de bedoeling dat de vriend de schuld voor de aanrijding op zich zou nemen. Zo ver kwam het echter niet, want getuigen doorzagen het verhaal en informeerden de agenten. De 27-jarige Tilburger werd vervolgens op zijn woonadres gearresteerd. De ademanalyse die hij in het politiebureau onderging, gaf een uitslag van 370 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij vanwege vuurwerkoverlast

TILBURG: Twee mannen raakten maandagavond 29 december slaags met elkaar. Dat gebeurde rond 20.15 uur in de Schimmelpenninckstraat. Aanleiding was overlast door het te vroeg afsteken van vuurwerk.

Een 38-jarige Tilburger was samen met zijn 12-jarige zoontje vuurwerk aan het afsteken. Het kind had dat eerder op de dag ook al gedaan en was daarover aangesproken door een buurtbewoner. De buurtbewoner had het kind gevraagd om te stoppen, omdat zijn hond er onrustig van werd.

's-Avonds was het dus opnieuw raak en de twee volwassen mannen kregen ruzie over de vuurwerkoverlast. Ook een derde buurtbewoner (25) mengde zich in de woordenwisseling. Het conflict liep zodanig uit de hand dat de vuurwerkafstekende vader naar zijn woning rende en een ijzeren staaf pakte. Daarmee sloeg hij zijn 25-jarige buurman op de arm. De 25-jarige buurman vluchtte weg, waarbij hij achtervolgd werd door zijn belager. Vervolgens sneuvelde de voordeurruit van de 25-jarige Tilburger. Voor hem was de maat vol. Hij pakte de stang van een stofzuiger en sloeg zijn belager op het hoofd. Die liep daardoor een flinke hoofdwond op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Beide kemphanen zijn door de gealarmeerde politieagenten gearresteerd. Ze kregen allebei proces-verbaal en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-12-2008 15:51 | © Regio Midden en West Brabant |