Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 30-12-2008

Overval in Oudenbosch mislukt

OUDENBOSCH: Een overval op een wijnhandel aan de Sint Bernaersstraat mislukte maandagmiddag 29 december door kordaat optreden van de eigenaar van het bedrijf.

Rond 18.00 uur zag de eigenaar een onbekende man in zijn winkel. De dader droeg een bivakmuts, waardoor de eigenaar meteen in de gaten had dat het niet pluis was. Er ontstond een worsteling waarbij de
overvaller klem kwam te zitten tussen de toegangsdeur van de winkel. Hij slaagde om los te komen en vluchtte te voet weg richting van de De Baarlebossche. Er werd niets buit gemaakt.
De gedupeerde werd kort na de overval aangesproken door een jong stel in een rode, oud model, personenauto. Zij vroegen of het goed met hem ging, want zij hadden de overvaller met de bivakmuts weg zien rennen. De politie zou graag in contact komen met deze mensen. Hun personalia zijn (nog) niet bekend en daarom wordt hen verzocht om te bellen met 0900-8844. Ook andere personen die mogelijke informatie kunnen geven over de gebeurtenissen worden opgeroepen om de politie te informeren.

Lastige ex opgepakt na vernieling ruit

ROOSENDAAL: De politie werd maandagavond 29 december rond 21.00 uur geroepen bij een conflict in de Jan Vermeerlaan. Omwonenden belden de politie nadat ze een man op een balkon zagen klimmen. Hij probeerde vervolgens met een stok een ruit kapot te slaan, waarop de bewoonster begon te gillen, aldus de melder. Ter plaatse was de bewuste
thermopane ruit inderdaad beschadigd. Er was namelijk een grote barst ontstaan. De politie arresteerde ter plaatse een 34-jarige
Roosendaler. Hij had geprobeerd om de woning van zijn ex-vriendin binnen te dringen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Politie waarschuwt preventief voor vervoer vuurwerk

PUTTE: De politie houdt 29 t/m 31 december een preventieve
vuurwerkactie in de grensstreek bij Putte. Agenten van het team Bergen-Woensdrecht werken daarbij samen met hun Belgische collega's in het kader van het Beneluxverdrag. De Nederlandse agenten informeren hierbij Nederlandse kopers van vuurwerk bij Belgische verkooppunten preventief over vuurwerk. Het gaat hierbij om het vervoer van Belgisch vuurwerk naar Nederland. In België gelden andere regels met betrekking tot vuurwerk en daarom is vuurwerk wat in België gewoon verkocht mag worden in Nederland meestal illegaal. Het doel van de actie is het preventief informeren van het publiek. (auteur: Inge Rijgersberg)

Dagvaarding voor winkeldievegge

BERGEN OP ZOOM: Een 26-jarige vrouw uit Bergen op Zoom kreeg een dagvaarding omdat zij verdacht wordt van het plegen van
winkeldiefstallen. Ze werd maandagmiddag 29 december door
winkelpersoneel van een warenhuis aan de Zuivelstraat op heterdaad betrapt. De vrouw probeerde de winkel te verlaten zonder te betalen voor een placemat en tafelloper ter waarde van 6,38.
De arrestante werd aan de politie overgedragen. Bij nader onderzoek van haar tas werd nog meer gestolen buit gevonden. In de tas zat namelijk gestolen kleding uit een kledingzaak uit de Lombardenstraat. Het vest ter waarde van 39,95 en het T-shirt van 24.95 had ze eerder op de dag gestolen, zo verklaarde de vrouw. Namens beide winkels werd aangifte gedaan tegen de verdachte. Ze kreeg een dagvaarding voor haar rechtzaak op 29 januari 2009.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-12-2008 16:11 | © Regio Midden en West Brabant |