Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Eindhoven Woensel Zuid, 30-12-2008 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Generaal Chasselaan op maandagavond rond 18.30 uur.

Op dat tijdstip werd er aangebeld bij de woning. Toen de 70-jarige bewoonster de deur open deed drongen twee mannen het huis binnen. Een van hen droeg een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. In de woonkamer bevond zich op dat moment de 70-jarige bewoner van het huis. Als de overvallers de kamer binnen komen grijpt hij de overvaller met het wapen. Daarop ontstaat een worsteling en krijgt de bewoner een klap. Uiteindelijk vluchten de beide overvallers onverrichter zaken het huis uit. Een signalement van de daders:


- Dader 1: tussen de 25-30 jaar oud en ongeveer 1.70 - 1.75 meter lang. Hij droeg een witte jas met een capuchon.


- Dader 2: tussen de 1.80 en 1.85 meter lang en een normaal postuur. De dader had een doek voor zijn gezicht en droeg verder zwarte kleding.

Beide daders hadden een donkere huidskleur en spraken Nederlands.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de overval of mensen die iets weten dat er mee te maken zou kunnen hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Woensel Zuid via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000.