Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 30-12-2008

25 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen

GILZE: Een 22-jarige inwoner van Gilze werd betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk. De politie was hem op het spoor gekomen via een anonieme tip. Van de man is 25 kilo vuurwerk in beslag genomen. Dat gebeurde op dinsdag 30 december 2008. Het gaat om verboden vuurwerk, afkomstig uit België. Volgens de verdachte had hij 200,- voor het vuurwerk betaald. Dat geld is hij nu kwijt, want de partij vuurwerk is in beslag genomen. Daarnaast is er proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte. Bij het vuurwerk zaten zogenaamde "uien', dat is vuurwerk dat een verschrikkelijke knal produceert en daarom verboden is in Nederland. Maandag 22 december jl. raakte een 22-jarige man uit Nijkerk zijn hand kwijt bij het experimenteren met ditzelfde vuurwerk.

Bij een vuurwerkcontrole op 30 december op de Langenbergseweg in Gilze betrapte de politie twee personen op de illegale invoer van vuurwerk uit België. Een 44-jarige Tilburger vervoerde in zijn auto vuurwerk, waaronder lawinepijlen. Het vuurwerk is in beslag genomen en de verdachte kreeg een proces-verbaal. Tegen een 26-jarige man uit Hapert en een 26-jarige vrouw uit Dongen is eveneens proces-verbaal
opgemaakt. Ook zij voerden met hun auto vuurwerk Nederland in vanuit België.

Politie neemt rijbewijs af van dronken automobilist

WERKENDAM: De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 30-jarige man uit Werkendam. Hij werd maandagavond 29 december geverbaliseerd vanwege het rijden onder invloed. Agenten controleerden hem rond 22.00 uur op de Graaf van Hornelaan. De 30-jarige bestuurder had alcohol gedronken en werd om die reden gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 720 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderen zijn rijbewijs in en maakten proces-verbaal tegen de man op. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden. Daarnaast kreeg de verdachte een rijverbod van acht uur opgelegd.

Vrouw loopt hoofdwond op bij verkeersongeval

LOON OP ZAND: De politie behandelde dinsdag 30 december 2008 om 10.15 uur een verkeersongeval op de Kerkstraat in Loon op Zand. Ter plaatse was een 69-jarige vrouw uit Loon op Zand aangereden door de bestuurder van een bestelbus. De vrouw had daarbij een hoofdwond opgelopen. De vrouw reed op haar fiets over de Hoge Steenweg in de richting van de Kerkstraat.
De bestuurder van de bestelbus kwam vanuit de Bergstraat en moest voorrang verlenen
aan het verkeer op de Kerkstraat. De veroorzaker, een 43-jarige man uit Kaatsheuvel, had de vrouw vermoedelijk over het hoofd gezien. Het slachtoffer is ter plaatse door een huisarts behandeld aan haar hoofdwond. Verder liep ze schade op aan haar fiets en aan haar bril.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 30-12-2008 17:20 | © Regio Midden en West Brabant |