Dienstenbond CNV

Nieuws

30 december 2008

Cao slijterijen op sterk water

CNV Dienstenbond heeft een aantal maal onderhandeld met de werkgevers uit de slijterijbranche. Dit heeft ons geen steek verder gebracht. Het belangrijkste knelpunt is het loon en de looptijd van de cao. Werkgevers hebben op dit vlak absoluut ontoereikende voorstellen gedaan. Begin januari zal er verder gesproken worden.

CNV Dienstenbond heeft een aantal maal onderhandeld met de werkgevers. Belangrijkste knelpunt is de beloning. Werkgevers willen niet verder gaan dat een cao die negen maanden loopt, van januari 2009 tot en met september 2009. Werkgevers bieden in dat geval een loonsverhoging van 2% per April. CNV Dienstenbond vindt dit absoluut onvoldoende. Dit ligt namelijk structureel 0,75% tot 1% lager dan in de rest van de detailhandel voor 2009 is afgesproken. CNV Dienstenbond vindt dit niet acceptabel, volgens ons zijn de werknemers in de detailhandel net zoveel waard als werknemers in de slijterij! Wij hebben met de werkgevers ook over andere onderwerpen gesproken. Bijvoorbeeld Veiligheid en gezondheid, wachtdagen, overwerk en vergoedingen.

Hoe nu verder?
CNV Dienstenbond heeft bij de werkgevers duidelijk aangegeven dat wij een fatsoenlijke beloning willen. Werkgevers hebben inmiddels aangegeven dat zij begin januari verder willen praten. Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. In de tussen tijd hopen wij dat u ons laat weten wat u hiervan vindt? Werkgevers zeggen dat de recessie grote gevolgen voor de slijterbranche heeft, naar de mening van CNV Dienstenbond is het juist zo dat de slijterbranche in moeilijke tijden minder hard getroffen wordt. Dit mede doordat het horeca bezoek afneemt ten goede van de slijterijen. Bovendien constateren wij dat de cijfers van afgelopen jaar en de groeiprognoses er goed uitzagen. Wat vindt u?

Vragen/opmerkingen/reacties
Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact opnemen met uw bestuurder. Agostino Di Giacomo Russo tel. 055 - 577 26 40, per mail: a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl of per post: Postbus 1293, 7301 BM Apeldoorn

In de slijterijbranche werken bijna 7.000 mensen.