Dienstenbond CNV

Nieuws

30 december 2008

Verlenging Sociaal Plan ASR

Het Sociaal Plan van Fortis ASR dat 1 januari afloopt zal met 2 jaar verlengd worden. Dit is gunstig omdat de oude kantonrechtersformule en de 58+ regeling daarmee ongewijzigd worden voortgezet. Uiteraard willen wij wel uw mening weten: maar dit keer alleen als u bezwaren of vragen heeft. Laat het dan even weten via Rotterdam@cnvdibo.nl

Omdat ASR Nederland geen deel meer uitmaakt van het Fortis Concern zullen er enkele kleine wijzigingen worden doorgevoerd in het SP die het concern aangaan.
Naast het SP zullen de kop-cao's Binnendienst, Winstdeling en Keuzesysteem Arbeidsvoorwaarden weer voor één jaar verlengd worden. De kop-cao's van de VerzekeringsUnie worden niet verlengd aangezien VU in 2009 geen onderdeel meer is van ASR Nederland. Zolang er geen wijzigingen worden overeengekomen met vakorganisaties of medewerkers geldt er een nawerking de cao's van VU.

Onderhandelingen cao Buitendienst
De werkgever wil een nieuwe beloningsregeling voor de buitendienst voorstellen waarin de provisie gaat verdwijnen. Afgelopen periode hebben wij vanuit de betrokken ledengroepen samen met de andere vakorganisaties een klankbordgroep samengesteld die CNV Dienstenbond gaat ondersteunen in de onderhandelingen over een nieuwe regeling. De leden van de klankbordgroep vertegenwoordigen verschillen "bloedgroepen" en vakorganisaties vanuit de buitendienst.

Medio januari zal de werkgever de voorstellen zelf aan de betrokken medewerkers toelichten. Op 26 januari komt de klankbordgroep bij elkaar om het voorstel van de werkgever kritisch te bekijken. Daarna volgen onderhandelingen met CNV Dienstenbond. U kunt reacties op het voorstel straks kwijt bij leden van de klankbordgroep of bij bestuurder Bernard Jan de Groot. De groep bestaat uit:

Dirk Pranger
Ed Hassink
Freerk Tuinenga
Rene Verborg
Arno Klein
Dennis Ruiter
Sape van der Meer
John van Vliet
Gertjan vd Werf
Edward van Gilst
Gerard Saes
Jos van Kuppeveld
Saskia Kraaijeveld

Laat u vóór 8 januari even weten of indien u bezwaar heeft tegen verlenging van het SP of de drie kop-cao's ? Voor vragen of opmerkingen over deze info kunt u contact opnemen met bestuurder Bernard Jan de Groot, 010-2651111 of b.degroot@remove-this.cnvdibo.nl