Gemeente Brummen


Werkzaamheden aan het riool

(Oorspronkelijke publicatie datum: 30-12-2008)

Begin januari gaan in de Eerbeekse Enk werkzaamheden aan het riool van start. Bepaalde riolen worden vervangen vanwege de slechte kwaliteit. Daarnaast legt de gemeente een nieuw systeem aan waarbij het regenwater wordt aangesloten op een apart rioolstelsel. Werken aan het riool betekent ook het openbreken van straten. Om die situatie optimaal te benutten worden er tegelijkertijd ook gas- en waterleidingen vervangen. Bovendien biedt dit de mogelijkheid om de inrichting van de straat aan te passen.

Scheiding afvalwater
Bij de vervanging van het riool wordt een nieuw systeem aangelegd, speciaal voor het regenwater. Dit nieuwe infiltratieriool is uitgerust met speciale waterdoorlatende gaatjes, zodat het regenwater via dit riool in de grond terechtkomt. Hiermee voorkom je dat het schone regenwater wordt vermengd met het huishoudelijk afvalwater. In de huidige situatie wordt al het huishoudelijk afvalwater en het regenwater gezamenlijk afgevoerd naar de rioolwaterzuivering. In de nieuwe situatie wordt er dus minder water afgevoerd. De zuivering wordt hierdoor minder belast. Dit systeem is in 2007 al aangelegd in de Enkweg en maakt onderdeel uit van een afkoppelplan voor het zuidelijk deel van de Eerbeekse Enk.

Herinrichting van de straat
Voor de aanleg van de nieuwe riolering is het noodzakelijk dat de gehele verharding van de straat wordt opgebroken. De fysiotherapiepraktijk aan de Wethouder Sanderstraat 74 zal gedurende de hele bouwperiode bereikbaar blijven. Door het openbreken van de straten ontstaat een uitstekende mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in de huidige inrichting van de straat. Buurtbewoners konden in een eerder stadium al hun wensen kenbaar maken. De reacties zijn zo veel mogelijk verwerkt.

Informatie
Hebt u echter nog vragen,dan kunt u contact opnemen met dhr. H. Beekman van de afdeling Beheer. Hij is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0575) 56 82 50 of per e-mail h.beekman@brummen.nl.