Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 08.45 uur

Utrecht, 30-12-2008

Gewapende overval

UTRECHT Maandagavond vond op een supermarkt aan de Franciscusdreef een gewapende overval plaats.

Rond 18.20 uur kwamen twee mannen de winkel aan de Franciscusdreef binnenrennen. De verdachten stopten bij een kassa en bedreigde één van de medewerksters met vermoedelijk een vuurwapen. Onder bedreiging moest zij geld afgeven. De twee overvallers verlieten de winkel en stapten buiten op een gereedstaande scooter waar een derde verdachte mee stond te wachten.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval.

Signalement verdachten in de winkel, twee jongens, ongeveer 1.70 meter lang, vermoedelijk zo rond de 16 jaar. Beiden hadden hun gezicht bedekt. Eén dader droeg een lichte jas de andere een donkere. Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het bureau

Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Man bedreigd met zwaard

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden omdat hij een plaatsgenoot had bedreigd met een zwaard en een mes.

De politie kreeg omstreeks 16.40 uur een melding dat twee mannen op de Johannes van Andelstraat ruzie hadden gekregen waarbij één van de mannen met een mes en een zwaard gedreigd had. Ter plaatse troffen agenten de twee mannen aan. Uit de verklaringen bleek dat een 25-jarige man uit Utrecht zijn hond had uitgelaten.

Het beestje had zijn behoefte gedaan en daar was commentaar van een 61-jarige plaatsgenoot op gegeven. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de 61-jarige man naar huis was gegaan en met een zwaard de 25-jarige Utrechter had bedreigd. De man werd aangehouden en de agenten troffen in zijn woning het waard en een mes aan. Op het bureau werd hij verhoord.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 december heeft de politie een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Door getuigen werd omstreeks 01.40 uur gezien dat een man zich verdacht ophield tussen fietsen die in de rekken aan de Seinedreef stonden. Ter plaatse zagen agenten ene man met een fiets lopen. De man hield de achterkant van de fiets omhoog omdat hij nog op slot stond. De 43-jarige man uit Utrecht werd aangesproken. Hij verklaarde dat hij alleen de fiets maar aan het verplaatsen was.

Op de vraag waarom hij dat deed gaf de Utrechter een vaag antwoord. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij nog gesignaleerd stond voor de vreemdelingen politie.