Politie Hollands Midden

Datum: 30 december 2008

Lisse Inbraak bij tankstation Bij een tankstation aan de Ruishornlaan is dinsdag 30 december tussen 05.10 en 05.35 uur ingebroken. Men heeft een raam aan de zijde van de kassa verwijderd waarna men uit deze ruimte rookwaren heeft weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Verdachten aangehouden voor aanbieden vals geld De politie heeft dinsdag 30 december rond 00.15 uur op de Hooigracht drie mannen uit Leiden van 17, 19 en 20 jaar aangehouden. De drie worden er van verdacht dat zij kort daarvoor in een café aan de Kaiserstraat vals geld uitgaven en ter wisseling aanboden. De caféhouder ontdekte een vals biljet van 50 euro nadat hij argwaan had gekregen over het wisselgedrag van de mannen. De mannen waren toen echter al vertrokken. De politie werd gebeld en die trof de drie op de Hooigracht aan. Ze zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Maandagavond 29 december deed zich nog een vals geld zaak voor. Twee pizzabezorgers kregen op de Groenesteeg valse 50 euro biljetten uit handen van twee nog onbekende mannen.. Dit gebeurde nadat er bij twee vestigingen bestellingen op dat adres waren gedaan. De bezorgers ontmoeten de bestellers buiten op straat waar de betaling plaats vond. Eenmaal terug op de vestiging werd de ontdekking van het valse geld gedaan. Of de aangehouden verdachten iets met deze zaak te maken hebben is nog niet bekend. De politie neemt dit mee in haar onderzoek.

Waddinxveen Diefstal na babbeltruc Door zich voor te doen als medewerker van een energiebedrijf wist een nog onbekende man een pinpas van bewoners aan de Eikenlaan te stelen. De man belde maandag 29 december rond 13.45 uur aan bij de woning en stelde zich voor als medewerker van een energiebedrijf. De man had een formulier die hij invulde met de antwoorden van het paar. Toen het paar daarna het formulier mocht bekijken maakte de man gebruik van het toilet. Direct hierna wilde hij water en liep door naar de keuken. De licht getinte man is hierna vertrokken met, naar later bleek, de pinpas van de bewoners.

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en/of hun verhaal te checken.

Krimpen a/d Lek Politie ontdekt hennepkwekerij Tijdens de nachtelijke surveillance heeft de politie dinsdag 30 december rond 01.50 uur in twee garageboxen aan de Noord een hennepkwekerij ontdekt. In twee kweekruimtes groeiden rond de 550 hennepplanten en lagen nog eens voor enkele kilo's aan henneptoppen te drogen. De politie hield daar twee mannen aan. Het gaat om een 24 jarige man uit Capelle aan de IJssel en een 25 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. De planten, toppen en het kweekmateriaal worden vandaag geruimd. Onderzoek wordt nog gedaan naar het afnemen van stroom.

------------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --