Gemeente Spijkenisse


Sloop en bouwrijp maken Baristerrein

30 december 2008

begin BoWoTo heimachine

Ontwikkeling van De Elementen gaat nieuwe fase in: deelplan Het Land is in zicht

Per 1 januari 2009 is de gemeente eigenaar van het Baristerrein langs de Schenkelweg. Met het verwerven van deze gronden gaat de planontwikkeling van De Elementen een nieuwe ambitieuze fase in. In deelplan Het Land komen circa 400 luxe laagbouwwoningen.

Snelle start sloop
In de eerste week van het nieuwe jaar start sloopaannemer Hofstede B.V. met het verwijderen van de opstallen. De sloop start met de loodsen die bij het park staan langs de Elementenweg. Vervolgens gaat men in circa drie maanden het hele terrein af. De totale klus telt vijftien loodsen en opstallen, de hoge blauwe silo, het hoofdkantoor van ProDelta en twee trafohuisjes. In het midden komt een mobiele puinbreker. Het materiaal wordt deels hergebruikt voor fundatie van de woonstraten. Wat rest is dan een enorme zandvlakte die goed de omvang aangeeft van deelplan Het Land, waar twee-onder-een-kap, vrijstaande woningen en woningen in een rij komen. In mei 2009 begint het bouwrijp maken met het aanleggen van riolering en bouwstraten. De randen van het bouwterrein worden voor het zicht ingezaaid met gras.

Het Land in zicht
In Het Land komen circa 400 woningen aan mooie brede lanen. De eerste fase gaat naar verwachting medio 2009 in de verkoop. De eerste paal vindt vervolgens in het najaar plaats. De projectontwikkelaars Ballast Nedam, Dura Vermeer en Vorm Ontwikkeling van het deelplan Het Land gaan daarmee door op de ingeslagen weg om samen met de gemeente een prachtige nieuwe wijk te bouwen.