Ingezonden persbericht


Persbericht:

Restaurants tevreden over Kerstmis

Restaurants kijken tevreden terug op Kerstmis. Uit een onderzoek van restaurantgids dinnersite.nl blijkt de vrees van veel restauranthouders op een tegenvallende kerst niet uit te zijn gekomen. Ruim 2200 restaurants waren dit jaar geopend tijdens de Kerstdagen, iets meer dan vorig jaar, waarvan 18% een gelijke en 46% een hogere omzet heeft gehaald t.o.v. vorig jaar. Niet alleen waren er meer restaurants geopend, ook was het aantal zitplaatsen in 11% van de restaurants verhoogd, bij 85% is dit gelijk gebleven.

Deze Kerst waren 35% van de restaurants compleet bezet, slechts iets minder dan het gemiddelde van 39% van de laatste 5 jaar. Dat komt vooral doordat meer restaurants op Kerstavond geopend waren wat de minst populaire dag van de drie dagen blijkt te zijn.

Evenals voorgaande jaren wordt er laat gereserveerd; 40% van de reserveringen werd in de laatste 2 weken geplaatst.

De restaurants die dit jaar een lagere omzet haalden wijten dit vooral aan de huidige economische situatie (57%) en het rookverbod (25%). Het rookverbod zorgt niet zozeer voor minder gasten maar wel voor minder verkoop van koffie en likeur etc. Gasten blijken niet te bezuinigen op luxe eten en drank.

----------
Aan het onderzoek deden 291 restaurants mee

Dinnersite.nl is het grootste promotieplatform voor restaurants in Nederland en helpt maandelijks ruim 500.000 gasten in hun zoektocht naar een restaurant.

Voor aanvullende informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Dinnersite.nl BV
Menno de Vries (algemeen directeur)
telefoon 023 - 542 51 58
e-mail menno@dinnersite.nl