Ingezonden persbericht


The Power of the Puppet workshoppresentatie van poppentheatermaker Neville Tranter bijzondere workshoppresentatie L'Usine in hetveem theater dinsdag 30 december, 17.00 uur, toegang gratis
met o.a. deelneemster Sanne van Rijn

Poppentheatermaker Neville Tranter geeft tussen kerst en oud & nieuw 2008 een bijzondere L'Usine-workshop. Deze zal op dinsdag 30 december uitmonden in een publieke presentatie.

Gedurende vier dagen worden de mogelijkheden van de pop als een sterk theatraal middel bestudeerd en in praktijk gebracht. De deelnemers zullen met poppen werken en leren hoe materie 'tot leven te wekken'. Naast het verwerven van basiskennis over wat het is om met een pop te werken, worden er scènes en dramatische situaties gecreëerd. Het zal daarbij niet alleen gaan om de interactie tussen deelnemer en pop, maar ook over het samenwerken van de deelnemers onderling. Aan het einde van de workshop is er een presentatie voor publiek. De workshop is niet alleen bedoeld voor theatermakers die willen onderzoeken of ze binnen hun eigen werk met poppen en met het manipuleren van objecten willen werken, maar ook voor hen die nieuwsgierig zijn naar een (eerste) kennismaking met de bijzondere theatervorm die het poppenspel is - en met de sensitiviteit en de specifieke vaardigheden die deze discipline vereisen.

Neville Tranter heeft met zijn gezelschap Stuffed Puppet een eigenzinnige, vitale en poëtische manier ontwikkeld om met poppen te werken. Hij confronteert zijn publiek met een veelzijdige verbeelding. Angst en verlangen, dromen en een rauwe werkelijkheid worden in zijn theater tot leven gewekt met behulp van - vaak levensgrote - poppen. Stuffed Puppet maakte voorstellingen gebaseerd op Shakespeare en Molière, maar koos ook het leven van Adolf Hitler als uitgangspunt voor heftig en aangrijpend poppentheater.

Neville Tranter treedt in vele landen op. Zijn nieuwste voorstelling, Cuniculus, is een coproductie met RuhrTriennale en zal vanaf februari 2009 in Nederland te zien zijn. Daarnaast heeft hij ook ruime, internationale ervaring als docent en workshopleider.

Meer informatie over Neville Tranter: www.stuffedpuppet.nl Meer informatie over L'Usine: http://lusine.hetveemtheater.nl

hetveem theater
Van Diemenstraat 410
1013 CR Amsterdam
T kantoor: 020 626 0112
T kassa: 020 626 9291
F: 020 422 3961
E: publiciteit@hetveemtheater.nl
W: www.hetveemtheater.nl