Politie Limburg-Noord

Gewapende overval amusementenhal Venray


Datum: 30-12-2008
Tijd bericht: 13:11
Plaats: Venray
Maandagavond omstreeks 21.50 uur kreeg de meldkamer van de politie een melding binnen van een gewapende overval op een amusementenhal aan de Henseniusstraat. Hierbij zouden drie mannen, in het donker gekleed, onder bedreiging geld hebben weggenomen en vernielingen hebben aangericht. De verdachten gingen er te voet vandoor richting de Patersstraat. Niemand raakte gewond bij deze overval.

Om de daders op te sporen zette de politie SMS Alert in. Burgers die zich hiervoor hebben aangemeld ontvingen direct na de overval een sms bericht met hierin het signalement en de vluchtroute van de verdachten. De politie heeft de zaak nog in onderzoek. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

SMS-Alert is een gratis service waarmee de politie burgers met een SMS-bericht heel snel kan informeren over actuele incidenten die zich in een buurt voordoen. Denk hierbij aan een vermist kind, overvallers op de vlucht, actieve inbrekers enzovoorts.Burgers kunnen de politie helpen door tips en bruikbare informatie door te geven via het telefoonnummer dat in het SMS-bericht wordt vermeld. De SMS-berichten worden verstuurd aan de hand van postcodes en zijn gericht op een bepaalde wijk. De politie informeert ook na ieder SMS-Alert over de afloop. Meer informatie over de werking en het aan- en afmelden voor SMS-Alert is terug te vinden op de website www.waakvoorinbraak.nl.

Deze gratis service is een onderdeel van in totaal dertien acties in het kader van het anti-inbraakproject 'Waak voor Inbraak'. Een integraal project waarbij de politie samenwerkt met de zeven gemeenten Bergen, Gennep, Mook en Middelaar, Meerlo-Wanssum, Sevenum, Horst aan de Maas en Venray, het Openbaar Ministerie, woningcorporaties Destion, Wonen Horst, Wonen Venray en Mooiland Maasland, vertegenwoordigers uit de bouwwereld en Provincie Limburg. SMS-Alert is bij andere politiekorpsen in het land een succesvol middel gebleken om burgers te betrekken bij de veiligheid in de eigen buurt.