Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Jongens aangehouden voor aanbrengen graffiti    |

Een 15-jarige jongen uit Zutphen en een 17-jarige jongen uit Bronkhorst zijn maandag 29 december aangehouden voor het aanbrengen van graffiti op een pand aan de Zweedsestraat in Zupthen.


De politie kreeg omstreeks 23.00 uur een melding van een aantal jongens die gezien waren bij het pand. Bij aankomst van de politie wilden de jongens er van door gaan, maar werden zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongens bleken graffiti te hebben gespoten. Vermoedelijk waren nog twee andere jongens bij dit spuitwerk betrokken. De politie probeert hen op te sporen.


De jongelui worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel wordt opgelegd. De schoonmaakkosten zal naar verwachting op hen worden verhaald

|     |Zutphen - Man aangehouden voor mishandeling conducteur    |

Een 43-jarige man uit Brummen is maandag 29 december aangehouden voor het slaan van een conducteur op het station in Zupthen.


De politie kreeg omstreeks 18.30 uur een melding binnen van een man die zonder plaatsbewijs zou hebben gereisd met de trein en zijn legitimatiebewijs niet wilde tonen. Bij aankomst van de politie overhandigde de man zijn legitimatiebewijs, waarna de man plotseling de conducteur op zijn lichaam sloeg. De man werd hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. De politie heeft de mishandeling in onderzoek en maakt een proces-verbaal op.

|     |Eerbeek - Jongens aangehouden na vernieling               |

De politie heeft zondagavond 28 december een 17-jarige jongen aangehouden na een melding van vernieling van feestverlichting en een reclamebord aan de Stuijvenburchstraat in Eerbeek. Maandag 29 december werden nog twee jongens aangehouden die hierbij betrokken zouden zijn geweest.


De politie ontving rond 22:15 uur een melding over de vernieling. De politie was snel ter plaatse en trof daar de 17-jarige jongen aan. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Verder onderzoek leverde nog twee betrokkenen op. Een 16-jarige jongen en 17-jarige jongen, beide afkomstig uit Eerbeek, werden maandag 29 december aangehouden. De politie onderzoekt wie voor welke feiten verantwoordelijk is.

|     |Brummen - brand in hooischuur                             |

Op dinsdagmorgen 30 december is er een brand ontstaan in een hooischuur aan de Vosstraat in Brummen. De schuur is volledig afgebrand. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een tank met dieselolie in de nabije omgeving.


De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 08:15 uur. Ter plaatse bleek het te gaan om een grote brand in de schuur, die tijdelijk ook als woonvertrek fungeerde. De bewoners wisten op tijd te ontkomen. De brandweer heeft een dieseltank in de omgeving van de schuur nat gehouden om te voorkomen dat de brand over zou slaan. Er zijn geen gewonden gevallen. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend en wordt nader onderzocht.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --