Ingezonden persbericht


Peter R. de Vries grote winnaar MSN.nl-Sp!ts Awards 2008

Ook Terror Jaap valt in de prijzen

Schiphol, 30 december 2008 - Maar liefst vijftigduizend lezers van Sp!ts en bezoekers van MSN.nl hebben van 16 tot en met 28 december gestemd op ruim vijftig genomineerden in drie categorieën: de meest spraakmakende Nederlander, het meest spraakmakende nieuws en het meest spraakmakende entertainmentmoment. Peter R. de Vries is gekozen als meest spraakmakende Nederlander van 2008. Dat is de mening van een kwart (24%) van de stemmers. Daarnaast wint hij ook met 43% van de stemmen in de categorie 'Meest spraakmakend nieuwsmoment' met het ontmaskeren van Joran van der Sloot. Het winnen van de finale van de Gouden Kooi door Terror Jaap, is gekozen als meest spraakmakend entertainmentmoment (27%). De Gouden Kooi won in 2007 al een MSN.nl-Sp!ts award voor populairste reallife soap.

Peter R. de Vries reageerde als volgt op zijn overwinning: "Ik waardeer deze erkenning enorm. Het feit dat ik als meest spraakmakend wordt gezien, betekent dat het grote publiek begrijpt hoe belangrijk het brengen van mijn nieuws is. Goed te horen dat de bezoekers van MSN.nl en de lezers van Sp!ts zo actief hebben meegeleefd en continue reageerden op de nieuwste feiten."

Terror Jaap laat weten: "Nederland heeft eigenlijk deze award gewonnen. De pers verfoeide de Gouden Kooi, maar smulde er tegelijkertijd van. Het publiek zei dat ze nooit keken, maar iedereen wist altijd wat er gebeurde. In 2009 kom ik terug met spraakmakende entertainment op www.terrorjaap.tv en in januari kun je me weer zien op de landelijke tv."

Winnaars
Meest spraakmakende Nederlander

1) Peter R. de Vries (24%)

2) Joran van der Sloot (13%)

3) Paul de Leeuw (11%)

Meest spraakmakende nieuws

1) Joran van der Sloot ontmaskerd door Peter R. de Vries en Patrick van der Eem (43%)
2) Ex-kankerpatiënt Maarten van der Weijden wint goud op Olympische Spelen (12%)
3) Première Fitna, de film van Geert Wilders (5%)

Meest spraakmakend entertainmentmoment

1) Terror Jaap wint finale Gouden Kooi (27%)

2) Paul de Leeuw maakt gehakt van Veganstreaker (20%)
3) Freek de Jonge flipt op Peter R. de Vries bij Pauw & Witteman (12%)

Sp!ts
Sp!ts wordt uitgegeven door BasisMedia B.V. en is de compacte, multimediale nieuwsbrenger en inspiratiebron met een unieke en relevante positie binnen de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar. Sp!ts biedt 24 uur per dag het belangrijkste nieuws op het gebied van actualiteit, sport en entertainment. Sp!ts bereikt met haar krant dagelijks 1,7 miljoen lezers. BasisMedia B.V. is onderdeel van Telegraaf Media Nederland. www.spitsnieuws.nl

MSN.nl
MSN onderdeel van Microsoft, is 's-werelds en Nederlands meest bezochte internetbestemming voor het nieuws van de dag, vermaak en participatie. MSN.nl trekt in Nederland maandelijks meer dan 4 miljoen unieke gebruikers per maand. www.msn.nl

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en stelt met zijn software, diensten en technologische oplossingen mensen en organisaties overal ter wereld in staat hun ambities te verwezenlijken.

Bijlagen: Op www.tinyurl.com/highresmateriaal vindt u high resolutie fotomateriaal.

Meer informatie:
Voor journalisten:
Microsoft Persdesk,
tel.: +31 (0)20 - 500 2555
persdesk@microsoft.com
www.microsoft.nl