Politie Zeeland


---


O-2506-2008 Inbraak in kantoor, Wolphaartsdijk
In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in het kantoor van een zorginstelling in Wolphaartsdijk.
De toegang werd geforceerd en er werden enkele honderden euro's gestolen.

Z-2507-2008 Diefstal in Sint Jansteen
In Sint Jansteen werden tussen maandag 20.00 en dinsdag 10.00 uur enkele diefstallen uit tuinen gepleegd.
Uit een tuin in de Wilhelminastraat werden twee betonnen beelden, voorstellende steigerende paarden, gestolen. De paarden zijn wit van kleur en ongeveer 90 cm hoog. De totale waarde bedraagt enkele honderden euro's.
Uit een tuin aan Tosca werd een betonnen bankje gestolen. Het bankje is ongeveer 80 cm breed en grijs van kleur. Op het bankje zitten twee betonnen 'kinderen'. De waarde van het bankje is onbekend.

W-2508-2008 17-Jarige haalt 2 jongens uit het ijs in Vlissingen
Dinsdag omstreeks 12.00 uur zijn twee Vlissingse jongens van 10 en 12 jaar op de Schuitvaartgracht door het ijs gezakt en er door een 17-jarige plaatsgenoot weer uitgehaald.
De 17-jarige Vlissinger die, samen met een evenoude vriend, in de directe nabijheid van het ongeval was, hoorde de twee jongens gillen. Hij heeft, liggend op het ijs geprobeerd de twee uit het water te halen. Hoewel hij zelf ook door het ijs zakte, kon hij de twee jongens wel pakken. Met behulp van zijn vriend slaagde hij erin de twee weer op het droge te zetten. Door zijn snelle reactie en moedig optreden bleven de twee jongens ongedeerd.