Gemeente Tilburg

Datum
30 december 2008
Uitslagen vakantietoernooien ijshockey en zaalvoetbal

In de kerstvakantie zijn ruim 2200 Tilburgse leerlingen actief tijdens de vakantietoernooien die door de gemeente Tilburg georganiseerd worden. Op het programma staan vier toernooien: een zaalvoetbal-, ijshockey-, dam- en schaaktoernooi. IJssportcentrum Tilburg was maandag 29 december de locatie voor het ijshockeytoernooi waar ruim 100 leerlingen aan deelnamen. Het zaalvoetbaltoernooi kende dinsdag 30 december de grote finale in de Stadssporthal; de voorrondes werden een week eerder in vijf verschillende Tilburgse sporthallen gespeeld. In totaal namen meer dan 2000 leerlingen deel aan het populaire toernooi.

IJshockeytoernooi
Het ijshockeytoernooi voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs werd maandag 29 december in het ijssportcentrum afgewerkt. Gemeente Tilburg organiseerde, in samenwerking met ijshockeyverenigingen Tilburg Trappers en The Rubber Ducks, een spannend en sportief toernooi. Vrijwilligers van deze verengingen namen de wedstrijdleiding voor hun rekening. Er namen zowel jongens- als meisjesteams aan het toernooi deel.

Uitslagen
Jongens
Poule 5 Poule 6

1e Odulphus Lyceum 12 1e Frater van Gemertschool 1
2e 2College Wandelbos 2 2e Theresia Lyceum 8
3e MBC Techniek 3e Odulphus Lyceum 13

Meisjes
Poule 4

1e Theresia Lyceum 9

2e Odulphus Lyceum 14

3e Odulphus Lyceum 15

4e Odulphus Lyceum 16

5e Frater van Gemertschool 2

Zaalvoetbaltoernooi
Dinsdag 30 december werd in de Stadssporthal de finale van het grootschalige zaalvoetbaltoernooi gespeeld. De voorrondes vonden een week eerder plaats in vijf verschillende Tilburgse sporthallen en meer dan 2000 leerlingen hebben meegevoetbald. Op de finaledag streden in totaal 51 jongens-, meisjes- en gemengde teams om de eerste plaats in hun klasse. Het zaalvoetbaltoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door voetvalvereniging RKTVV en studenten van ROC Tilburg, School voor Sport en Bewegen.

Uitslagen
Jongens groep 7/8

1e Sporckt 2

2e Vuurvogel 1

3e Stappen 5

Meisjes groep 7/8

1e Helen Parkhurst 3

2e Sporckt 1

3e Heerevelden 3

Gemengd groep 3/4

1e Borne 8

2e Bloemaert 10

3e Sporckt 18

Gemengd groep 5/6

1e Andreasschool 3

2e Hazennest 2

3e Sporckt 11

Vakantietoernooien
De vakantietoernooien zijn een initiatief van de gemeente Tilburg. Jaarlijks worden er 15 toernooien, in samenwerking met onderwijsinstituten en sportverenigingen, georganiseerd. Het doel is om kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar tijdens hun schoolvakantie op recreatieve én sportieve manier kennis te laten maken met sport.

Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.

/////////////////////////////einde persbericht/////////////////////////////