Ingezonden persbericht

2009: Niet dromen maar doen!
Nieuw platform daretoo.nl helpt

Nederlanders prijzen zichzelf gelukkiger dan andere Europeanen, maar driekwart vindt wel dat er meer uit het leven te halen valt*. Het begin van een nieuw jaar is voor veel mensen het moment voor goede voornemens. Het platform daretoo.nl, dat in december online is gegaan, biedt een goede steun in de rug voor een nieuwe start. De site is gericht op dertigerdippers en midlifers die nog iets willen toevoegen aan hun levensgeluk of iets groots realiseren in hun leven. Of het nu privé of professioneel is, een team van deskundigen helpt mensen hun dromen verwezenlijken.

Een boek schrijven, een Bed&Breakfast in Frankrijk beginnen, een wereldreis maken of een eigen bedrijf starten, allemaal voorbeelden van dromen die vaak nooit tot uitvoer komen. Vanaf nu kan men in ieder geval een begin maken door op de site (ervarings)deskundigen te raadplegen. Daretoo.nl kan helpen om contacten te leggen met de juiste mensen en inzicht te geven in de te ondernemen stappen en de consequenties daarvan.

De initiatiefneemsters Linda Krijns, Edmée Maas, en Jacqueline van Alten hebben alle drie een keer in hun leven een grote stap gemaakt. Nu willen ze mensen inspireren en uitdagen onder het motto: 'Do you dream or do you dare?' Zo is het idee ontstaan voor daretoo.nl, een interactief platform waar men zich kan oriënteren, informatie opzoeken en contacten leggen. Er zijn artikelen, nieuws en columns onder de zes hoofdthema's: Wonen, Werken, Geld, Reizen, Passies en Relaties. Aan ieder thema zijn experts verbonden die adviseren, ondersteuning bieden en op eventuele valkuilen kunnen wijzen. Voor concrete verdere stappen worden relevante boeken en workshops aangeboden.

Op het forum Mydare kan men een droomwens plaatsen en aangeven waar behoefte aan is. Dit kunnen tips zijn, contacten met mensen die al een soortgelijk project hebben gerealiseerd, materialen e.d. Het is een ideale manier om een netwerk op te bouwen van mensen die op allerlei manieren kunnen en willen ondersteunen.

De bezoekers van daretoo.nl kunnen stemmen op de meest veelbelovende droom van de maand. Degene die de winnende dare heeft geplaatst, mag op kosten van daretoo.nl deelnemen aan de tweedaagse training 'Doen'. Deze training helpt deelnemers hun dromen of doelen daadwerkelijk te realiseren.

*Bureau Motivaction 2008

Einde persbericht
---