Gemeente Medemblik

Oudejaarsfeest in Opperdoes

Een middagprogramma voor de jeugd en een nachtprogramma met `dansen op de houten planken' en strenge handhaving. Samen met het verbod op alcohol in de openbare ruimte moet dit zorgen voor een rustige en leuke jaarwisseling in Opperdoes.

Net als vorige jaren is er ook dit jaar weer gelegenheid om deel te nemen aan activiteiten rond de jaarwisseling in Opperdoes. De activiteiten zijn in dorpshuis De Torenschouw. Iedereen is van harte welkom.

Programma
14.00 - 15.30 uur: Happypower kinderdisco voor kinderen van 4 tot 12 jaar;
15.30 - 17.00 uur: Streetdance act voor jongeren tot ongeveer 15 jaar; 17.15 - 00.15 uur: dorpshuis gesloten
00.15 - 03.00 uur: Tapperij "In den Opperdoezer Ronde" open. Er wordt Goud van Oud gedraaid onder het motto: "dansen op de houten planken".

Handhaving
Met de activiteiten probeert de gemeente ook dit jaar mensen vermaak te bieden en zo te helpen zorgen dat het rustig blijft op straat. Na een tweetal rustige jaren verliep de laatste jaarwisseling in Opperdoes onrustig. Ondanks een door de gemeente gesubsidieerd activiteitenprogramma in het dorpshuis deden zich op straat ongeregeldheden voor: brandstichting, wegblokkades, overmatig alcoholgebruik en een agressieve houding tegenover politie en brandweer. De overlast heeft voor veel materiële en financiële schade geleid. Rond de komende jaarwisseling treedt de politie streng op tegen overtreders.