Gemeente Voorschoten

Beste Idee van Voorschoten

ideeenbusRaad website Drie inzenders zijn genomineerd voor de prijs. Het zijn de heer J.P.C. Hoogenraad met een idee voor een zonnewijzer, mevrouw Karina Vreeburg met een idee voor een ecologische speeltuin en Bob van Eerd met het idee voor een rubriek: 'Vraag het de gemeente'. Voorschoten mooier maken samen met de inwoners. Dit is wat de gemeente voor ogen staat. Voorschotenaren worden op verschillende manieren uitgenodigd om hierover mee te praten en mee te denken. Een voorbeeld is het succesvolle raadsdebat Praat met de Raad, dat in oktober plaatsvond. Hieraan gekoppeld was de wedstrijd het Beste Idee van Voorschoten.

De prijsvraag leverde 22 ideeën op. Drie inzendingen sprongen eruit en komen in aanmerking voor de prijs. Dit is een cheque van honderd euro én het belangrijkste: dit idee gaat de gemeente realiseren. De fractievoorzitters van de gemeenteraad vormden de jury en hebben alle inzendingen beoordeeld op originaliteit, duurzaamheid en uitvoerbaarheid. Een idee kan een bruikbare suggestie zijn maar toch niet voldoen aan genoemde criteria. De gemeenteraad wil per idee nagaan of en op welke manier er eventueel gevolg aan kan worden gegeven.

Wie de winnaar wordt van het Beste Idee blijft nog even spannend. De prijsuitreiking is op maandagavond 5 januari in het Ambacht- en Baljuwhuis, Voorstraat 21 Voorschoten. Hier wordt van 19.30 tot 21.30 uur de Nieuwjaarsreceptie gehouden. De voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Staatsen overhandigt de prijs.

Op de foto: De fractievoorzitters vormen de jury van het Beste Idee. (Foto: Gemeente Voorschoten)

* 31 december 2008