Gemeente Zwolle

Woonvisie Zwolle 2005-2010

We streven naar nieuwbouw van circa 1.000 woningen per jaar. Voor wie bouwen we die? En welke eisen stellen die mensen aan hun woonmilieu? En wat moeten we daarvoor doen of veranderen? Welke prioriteiten moeten we dan stellen? Dat waren de centrale vragen die in februari van dit jaar leidden tot het besluit om een woonvisie op te stellen. Het concept van die woonvisie is nu gereed en door het college van B en W vastgesteld.

De concept woonvisie gaat in op het wonen in Zwolle de komende vijf jaar en geeft de hoofdrichting aan voor het beleid voor die komende jaren. De belangrijkste opgave is de bestaande kwaliteiten van Zwolle als woonstad minimaal te handhaven maar liefst nog te versterken. Dat geldt voor de nieuw te bouwen woonwijken, maar zeker ook voor bestaande wijken of buurten.

De kernopgaven zijn: behouden en versterken van een vitale woningmarkt, verminderen van kwetsbaarheid van wijken/buurten en inspelen op verschillen in woonwensen.

De woonvisie is als PDF (247 KB) beschikbaar, deze is hier te downloaden. De onderlegger voor de woonvisie is tevens als PDF beschikbaar (3MB) en is te downloaden door hieronder te klikken. (Het is een erg groot bestand waardoor het downloaden enige tijd in beslag kan nemen.)

Verkrijgbaar bij: Informatiecentrum Gemeente Zwolle

Download de pdf van deze brochure / folder:
woonvisie_zwolle_2005-2010.pdf

Bron: Ruimte en Strategie
Datum van 02-09-2008 tot 01-09-2009