Politie Hollands Midden

Datum: 31 december 2008

Voorhout Pallets dieven aangehouden De politie heeft dinsdag 30 december rond 23.00 uur in Wassenaar drie mannen uit Den Haag aangehouden die bij een bedrijf aan Berg en Daal een aantal houten pallets hadden gestolen. De drie, twee van 21 jaar en één van 35 jaar, waren met de in hun auto geladen pallets onderweg naar een houtverzamelplaats voor een vreugdevuur. De politie kon de drie onderscheppen dankzij een belletje van een getuige. Ze zitten voor het onderzoek nog vast.

Voorhout Onder invloed rijder geeft valse naam op De politie heeft woensdag 31 december op de Herenstraat een 44 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij zijn auto bestuurder terwijl hij verkeerde onder invloed van een stof die zijn rijvaardigheid beïnvloedde. Agenten reden vanuit Noordwijk achter de man en zagen dat de auto wisselde van snelheden en regelmatig afweek van een rechte lijn. Op de Herenstraat lukte het de agenten de auto te laten stoppen en de man te controleren. Er waren toen meer indicaties dat hij onder invloed reed. Het vermoeden is dat het gaat om drugs, amfetamine of GHB. Bloed afnemen om dat vast te stellen lukte niet. Daarom werd van hem een urineproef afgenomen. Dat wordt onderzocht op de aanwezige stoffen. De uitslag volgt later. Verder gaf de man bij zijn 1e contact met de politie een valse naam op en bleek hij zonder rijbewijs te rijden. De politie maakt proces-verbaal op.

Katwijk Politie treft boksbeugel aan De politie heeft dinsdag 30 december rond 15.20 uur in het Cleijnduinpark een 16 jarige jongen uit Katwijk aangehouden die in het bezit was van een boksbeugel. Agenten hielden toezicht op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk en zagen daar twee jongens voorbereidingen daarvoor treffen. Bij de controle die volgde troffen de agenten de boksbeugel aan. De boksbeugel is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De jongens is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.

Leiden Betrapt met illegaal vuurwerk De politie stuitte dinsdag 30 december rond 15.15 uur aan de Borneostraat op ongeveer 200 kilogram illegaal vuurwerk. Het vuurwerk, 100.000 klappers, nitraatbommen, illegale sierpotten en ander vuurwerk, werd daar net uitgeladen door drie mannen. Zij waren net terug van een rit naar België. De politie hield de drie, een 29 jarige man uit Voorhout, een 25 jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 32 jarige man uit Leiden, aan. Het vuurwerk werd in beslag genomen. De drie zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

Leiden Politie neemt rijbewijzen in De politie heeft dinsdagavond 30 december en de nacht daarop het rijbewijs ingenomen van twee automobilisten.

Een 37 jarige man uit Katwijk veroorzaakte rond 22.25 uur op de kruising Plesmanlaan met de Haagse Schouwweg een aanrijding met een automobilist uit Leiden. Het bleef bij materiële schade. Het vermoeden is dat de Katwijker een rood verkeerslicht heeft genegeerd. Zelf verklaarde hij te zijn doorgegleden. De politie doet daar onderzoek naar. Wel werd duidelijk dat hij te veel gedronken had. Een ademanalyse wees 545 ug/l. uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Later die nacht, rond 02.10 uur hield de politie op de Steenstraat een 47 jarige automobilist uit Zoeterwoude aan nadat vast kwam te staan dat hij vermoedelijk te veel gedronken had. Een ademanalyse gaf daar uitslag over. Hij kwam tot 730 ug/l. Het was voor hem de derde keer dat hij op het rijden onder invloed werd betrapt. In 1998 met 365 ug/l. en in 2002 met 305 ug/l. Naast het innemen van de rijbewijzen maakt de politie proces-verbaal op.

Hazerswoude - Dorp Venten zonder vergunning De politie heeft dinsdag 30 december rond 19.45 uur op de Dorpsstraat twee 19 jarige mannen uit Rotterdam aangehouden omdat ze wafels verkochten zonder in het bezit te zijn van een vergunning van de gemeente. Een buurtbewoner die het niet vertrouwde belde de politie. De twee kregen een proces-verbaal en zijn daarna weer op vrije voeten gesteld.

Alphen a/d Rijn Aanrijding Een 20 jarige automobilist uit Nieuwkoop veroorzaakte dinsdag 30 december rond 17.50 uur een aanrijding op de Boskoopseweg. Tijdens het inhalen raakte hij in een slip en kwam daardoor op de andere weghelft terecht. Een daar rijdende 49 jarige automobiliste uit Rotterdam kon hem niet meer ontwijken. Bij de aanrijding raakte de Nieuwkoper gewond. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Bodegraven Vrouw aangehouden voor mishandeling en verzet De politie heeft dinsdagavond 30 december een 45 jarige bewoonster uit Bodegraven aangehouden voor mishandeling van een politieagente en het plegen van verzet. Agenten wilden een openstaande boete innen van de echtgenoot van de bewoonster en zijn naar de woning gegaan. De bewoonster maakte open, trok de deur achter zich dicht en deelde direct mee dat er niets betaald werd. De bewoonster liep hierna naar de achterzijde van de woning om naar binnen te gaan. Bij het hek probeerde de agente te voorkomen dat deze gesloten werd. De bewoonster duwde echter de agente waarna werd overgegaan tot haar aanhouding. De bewoonster verzette zich hevig, begon te schreeuwen en schold de agenten uit. Onderweg naar het politiebureau bleef de bewoonster zich recalcitrant gedragen. Tegen de bewoonster wordt proces verbaal opgemaakt.

Waddinxveen Broers voor vernielingen aangehouden De politie heeft in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 december twee broers van 21 en 26 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen. Een getuige zag de twee jongens ruiten van een schuur aan het Noordeinde ingooien met bakstenen en belde de politie. Op basis van de opgegeven signalementen en hun looprichting werden de verdachten aangehouden. Naast drie vernielde ruiten werd ook de brievenbus vernield aangetroffen. De laatste is mogelijk met vuurwerk opgeblazen.


------------------------------------------ einde berichten ---------------------------------------------------------