Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 31-12-2008

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag bij een winkel aan de Steenweg een man aangehouden omdat hij kleding had gestolen.

De beveiliging hoorde dat het alarm afging toen en man de winkel wilde verlaten.

De 19-jarige man uit Den Haag werd door de beveiliging staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat hij een shirt had gestolen. De man had het beveilingslabel van het shirt verwijderd en heel slim in zijn broekzak gestopt. Toen hij langs het beveiligingspoort liep ging deze af. Hij werd door de politie voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Politie treft illegaal vuurwerk aan

UTRECHT Op de Proostwetering heeft de politie woensdagavond 24 december een partij illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Omstreeks 21.00 uur zag een politieagent twee mannen bij geopende kofferbakken van twee autos staan. De mannen stonden naar dozen die achterin de kofferbak lagen, te kijken. Toen de politie de mannen controleerde, kwam er een aantal kilos zwaar vuurwerk tevoorschijn uit de kofferbak. De twee verdachten, een 38-jarige man uit Didam en een 43-jarige Utrechter, werden gehoord. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Dinsdag heeft de politie een man aangehouden omdat hij door de eigenaar van een auto op heterdaad was betrapt toen hij bij de auto aan het inbreken was.

Een 30-jarige automobilist uit Bilzen had zijn auto geparkeerd op de parkeerplaats aan de Seinedreef. Toen de man terugkwam van boodschappen doen, zag hij dat er in zijn auto was ingebroken. Naast zijn auto stond een man die zich verdacht gedroeg. Al snel bleek dat het de man was die in de auto had ingebroken. De eigenaar van de auto werd boos en sloeg de verdachte een aantal maal. Ook familieleden van de man schopte de verdachte.

De inmiddels gewaarschuwde politie hield de 37-jarige autokraker uit Utrecht aan en nam hem voor verhoor mee naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de man de autoradio al uit de auto had weggenomen.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij een inbraak in een woning aan de Cabrallaan had gepleegd.

Getuigen hoorden omstreeks 21.45 uur glasgerinkel bij een woning aan de Cabrallaan. De politie werd geïnformeerd en ging ter plaatse. Ter hoogte van de Cabrallaan zagen agenten mensen lopen en schreeuwen. Een getuige had een man vast. De man wist zich los te rukken en rende weg. Agenten konden de 18-jarige man uit Utrecht aanhouden en moesten hem met gepast geweld en geboeid overbrengen naar het bureau.

Uit zijn fouillering kwam een creditkaart en autosleutels van de eigenaar van de woning waar was ingebroken. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie kon later nog twee verdachten een 18-jarige man en een 16-jarige jongen, beiden uit Utrecht- aanhouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de inbraak.

Straatroof

UTRECHT Op de Rhonedreef vond dinsdagmiddag een straatroof plaats. Hierbij werd een vrouw beroofd van haar tas.

Een 68-jarige vrouw uit Utrecht liep rond 13.40 naar haar woning aan de Rhonedreef. Toen de vrouw voor haar woning stond merkte zij dat er iemand achter haar stond. Plotseling voelde ze dat er aan haar tas getrokken werd. Toen zij zich omdraaide zag zij een man staan de hard aan haar tas aan het trekken was. Het hengsel van de tas bezweek en de man nam de tas mee en rende weg in de richting van de Haarlemmerhoutdreef.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.