Politie Drenthe

Oudjaarsdag

Assen, 31-12-2008

Bromfietser gewond bij ongeval

EMMEN Dinsdagmiddag is een 17-jarig meisje uit Emmen gewond geraakt bij een ongeval met haar bromfiets. Ze reed over de secundaire rijbaan van de Rondweg en stak de Phileas Foggstraat over. Daarbij verleende ze geen voorrang aan een 38-jarige automobilist uit Emmen. Bij de botsing brak ze haar kaak en liep een hersenschudding op. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. (08-203812)

Aangehouden na winkeldiefstal

KLAZIENAVEEN Dinsdagmiddag zijn twee meisjes uit Klazienaveen van 14 en 16 jaar oud betrapt in een winkel aan de Pastoor Jongeriusstraat. Ze hadden daar voor ruim vijftig Euro aan kleding gestolen. (08-203775)

Aanhouding na huiselijk geweld

HOOGEVEEN Dinsdagmiddag heeft de politie een 27-jarige man aangehouden nadat hij thuis zijn vriendin had mishandeld. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (08-203862)

Garagebox in brand

MEPPEL Dinsdagmiddag is brand ontstaan in een garagebox aan de Jan Tooroplaan. De brandweer bluste de brand. Onder meer een vouwwagen en een motor gingen in vlammen op. Enkele naastgelegen boxen liepen ook schade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (08-203820)

Vuurwerkpistolen in beslag genomen

Dinsdagavond kreeg de politie tientallen meldingen van overlast door vuurwerk. In acht gevallen werden de daders aangetroffen en bekeurd. De restanten vuurwerk zijn in beslag genomen. In Emmen werden twee vuurwerkpistolen in beslag genomen en een in Meppel. Het afsteken van goedgekeurd vuurwerk is pas toegestaan vanaf 10.00 uur op Oudjaarsdag.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.