Politie Groningen

Woensdag 31 december

Provincie Groningen, 31-12-2008

Groningen: aanhoudingen vanwege vuurwerk

De politie heeft dinsdag in de stad gecontroleerd op illegaal vuurwerk een vuurwerkoverlast. Meerdere personen werden aangehouden. Vuurwerk werd in beslag genomen en jongeren werden doorverwezen naar Halt. Dinsdagavond werden twee Stadjers (22 en 23 jaar) bij een woning aan de Reddingiusweg aangehouden. Surveillerende agenten hoorden en zagen dat van achter de woning vuurwerk werd afgeschoten. Onderzoek wees uit om welke woning het ging en zij spraken het duo aan. Ze vorderden het pistool en de patronen. Die kregen ze ook. Ook hadden de verdachten zes knalpatronen en nog zes andere patronen op zak. Agenten hielden de Stadjers aan. De 23-jarige man verklaarde dat het zijn pistool was en dat hij in zijn woning nog eens zeventig knalpatronen en zeventig andere patronen had liggen. Het vuurwerkpistool en alle patronen werden in beslag genomen. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. In de Aliminiumstraat werden een 19-jarige en een 49-jarige man aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk. Agenten hoorden een zware knal en zagen de 19-jarige verdachte met een vuurpijl lopen. Dit bleek een illegale Duitse vuurpijl te zijn. Hij verklaarde dat de pijl van iemand anders was. Het bleek om de 49-jarige Stadjer te gaan. Daar werden nog eens vier vuurpijlen aangetroffen. De mannen werden aanhouden en de pijlen werden in beslag genomen. Tenslotte kregen drie personen een proces-verbaal voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk, werden elf jongeren doorverwezen naar Halt en kregen vier jongeren, jonger dan twaalf jaar, een stop-verwijzing.

Stadskanaal: op heterdaad aangehouden

Door een medewerker van TNT-post werd dinsdagochtend bij de politie gemeld dat hij een inbreker uit een kantoorpand aan de Hoofdstraat in Stadskanaal had zien komen. Op aanwijzing van de TNT-medewerker trof de politie de verdachte juist tegenover het politiebureau aan. De man, een 22-jarige man uit Schoonebeek, kon worden aangehouden. Hij bleek in het bezit van een sporttas die vermoedelijk uit het kantoorpand is weggenomen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Stadskanaal: wisseltruc

Een 58-jarige inwoonster van Gasselte werd dinsdagmiddag het slachtoffer van een wisseltruc. De vrouw werd op de Oude Markt aangesproken door een ongeveer 30- a 40-jarige man, circa 1.80 m groot, kort zwart haar, gekleed in een zwarte leren jas en spijkerbroek. De man vroeg aan de vrouw om twee euro te wisselen. Toen dit niet lukte, vertrok de man weer. Korte tijd later ontdekte de vrouw dat haar bankpas was verdwenen. De vrouw liet hierop haar pas bij de bank blokkeren en deed aangifte. Niet zeker is of er inmiddels geld is opgenomen.

Groningen: beroofd van portemonnee, telefoon en fiets

Een 25-jarige man uit Groningen is afgelopen nacht op de Kruissingel in Groningen slachtoffer geworden van een beroving. Op de Kruissingel vroegen twee mannen de weg aan het slachtoffer. Toen de verdachten een plattegrond van de stad aan het slachtoffer lieten zien, trok een van de daders een pistool. Het vuurwapen werd op het hoofd van het slachtoffer gezet en de daders eisten zijn portemonnee en telefoon. Nadat dit door het slachtoffer was afgegeven, namen de daders ook de fiets van het slachtoffer en vertrokken richting centrum van Groningen. De politie doet onderzoek.