KNHS


Vincent Voorn beste Nederlander in Mechelen
31 december 2008
Vincent Voorn - Audi's Alpapillon Armanie

Wereldbekerzege voor thuispubliek

MECHELEN (KNHS) - Het rondgewelfde dak van de Mechelense Nekkerhallen kwam op dinsdagavond van binnenuit extra onder druk te staan, nadat de Belg Ludo Philippaerts met Cavalors Winningmood na barrage de winnaar bleek te zijn van de wereldbeker kwalificatiewedstrijd. Zo luid waren de toejuichingen van het publiek dat wederom zo talrijk was komen kijken dat ze letterlijk met de benen buiten hingen. In de barrage zegevierde Philippaerts door de Zwitserse ruiter Daniel Etter, gezeten op Peu a Peu, te kloppen, die daarmee niet alleen 18.900,-- euro verdiende maar ook opklom naar de tweede plaats in het tussenklassement, achter zijn landgenoot Steve Guerdat. De derde plek was voor de Duitser Christian Ahlmann met Lorenzo. Philippaerts won een fonkelnieuwe Land Rover.

In totaal drongen acht combinaties door tot de barrage en daaronder geen Nederlanders. De tijd die de ruiters ter beschikking stond om het parcours te overwinnen was krap bemeten en daar werd Vincent Voorn (Dinteloord) het slachtoffer van. Voorn moest als derde van start en de eerste ruiter van het veld kwam al heel dicht tegen de maximale tijd aan. De tweede ruiter overschreed die maximale tijd en ook Voorn bleek na foutloos te zijn gebleven een halve seconde te lang werk te hebben gehad. Dan, na drie ruiters, heeft de jury de mogelijkheid om de tijd aan te passen, maar dat lieten ze na, waardoor Voorn buiten de barrage bleef vallen en negende werd met 1 strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Albert Zoer (Echten), die met Okidoki hard werkt aan zijn come back op het hoogste niveau, lijkt die aansluiting bijna gevonden te hebben. Een knullige springfout zorgde er voor dat ook hij niet voor de barrage terug hoefde te komen en hij eindigde als 13de. Ook Harrie Smolders (Hooge Mierde) noteerde die ene springfout met Exquis Oliver Q en werd 15de. Gerco Schröder (Tubbergen), die in Eurocommerce Seattle een potentiële winnaar op stal heeft, moet nog iets meer ervaring opdoen met dit paard. Hij werd met twee springfouten 24ste.

De Zwitser Steve Guerdat, die in Mechelen niet in actie kwam, blijft leider in de tussenstand van de West Europese league na zeven van de 13 wedstrijden. Gerco Schröder staat daarin 10de, terwijl Vincent Voorn op klom naar de 14de plek. Leon Thijssen (Baarlo), die niet in Mechelen reed, staat nu op de 21ste plaats in de tussenstand, terwijl Albert Zoer nu 30ste staat en Maikel van der Vleuten (Mierlo) 32ste is.

Jacob Melissen,
In opdracht voor de KNHS

Meer info zie: www.jumping-mechelen.com

Uitslag WB springen:


1) Ludo Philippaerts (Bel) - Cavalor's Winningmood - 0 / 0 - 38.53
2) Daniel Etter (Zwi) - Peu a Peu - 0 / 0 - 38.90
3) Christian Ahlmann (Dui) - Lorenzo - 0 / 0 - 40.60 9) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Alpapillon Armanie - 1 13) Albert Zoer (Echten) - Okidoki - 4
15) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Exquis Oliver Q - 4 24) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Seattle - 8

Tussenstand wereldbeker:


1) Steve Guerdat (Zwi) - 51

2) Daniel Etter (Zwi) - 45

3) Ludo Philippaerts (Bel) - 41
10) Gerco Schröder - 30
14) Vincent Voorn - 25
21) Leon Thijssen (Baarlo) - 17
30) Albert Zoer (Echten) - 14
32) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - 13

Foto Vincent Voorn en Audi's Alpapillon Armanie door Remco Veurink: www.jmint.eu en www.melissen.net