Gemeente Coevorden

Informatiegids en Werk Inkomen Zorggids in eerste week van januari huis-aan-huis verspreid

De Informatiegids 2009 en de Werk Inkomen en Zorggids worden in de eerste week van januari (vanaf 5 januari) huis-aan-huis verspreid in de gemeente. Beide gidsen staan weer boordevol nuttige informatie. Zo staan in de Informatiegids adressen van verenigingen en instellingen en in de Werk Inkomen Zorggids informatie over gemeentelijke regelingen op het gebied van Werk, Inkomen en Zorg. Voor de Informatiegids zijn 29 inwoners op hun favoriete plek in hun stad of dorp geportretteerd wat een unieke verzameling van 29 foto's opleverde. Ook inwoners uit uw woonplaats!

De Kiel, Coevorden, Geesbrug, 't Haantje, zo maar een greep uit de plaatsen waar de geportretteerde inwoners vandaan komen. Laat u zich inspireren door de foto's en doe mee aan de fotowedstrijd `Rijksmonumenten'. Fotografeer op een originele manier één van de 170 rijksmonumenten die de gemeente Coevorden rijk is en win een uitvergroting van uw foto op linnen doek. Meer informatie hierover vindt u in de Informatiegids. Op verzoek van een aantal inwoners is de Afvalkalender ook weer opgenomen in de Informatiegids.

Werk Inkomen Zorggids
De Werk Inkomen Zorggids is dit jaar verdeeld in een werk- en inkomendeel en in een deel over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Reden hiervoor is om de gids leesbaarder te maken en om de regelingen op het gebied van de Wmo meer onder de aandacht te brengen. In de gids staat informatie over ondersteuning voor mensen die moeilijk een baan kunnen vinden, informatie over hulp bij schulden, maar ook informatie over de Wmo-regelingen zoals woonvoorzieningen. Wegens groot succes is de Werk Inkomen Zorggids ook dit jaar op cd opgenomen zodat informatie over werk, inkomen en zorg toegankelijk is voor mensen met een visuele handicap of met taalproblemen. De cd kan gratis worden afgehaald bij het Wmo-loket in het gemeentehuis in Coevorden. Kijk voor openingstijden elders op deze gemeentelijke infopagina.

Niet ontvangen?
De gidsen worden in de eerste week van januari (vanaf 5 januari) huis-aan-huis verspreid. Als u de gidsen niet heeft ontvangen dan kunt u contact opnemen met de gemeente, tel.: 0524 - 598 598. Beide gidsen staan na week 1 ook in pdf-formaat op www.coevorden.nl.