Gemeente Coevorden

Eigen bijdrage nieuwe aanvragen woon- en vervoersvoorzieningen

De gemeente Coevorden vraagt vanaf 1 januari 2009 een eigen bijdrage bij nieuwe aanvragen voor woon- en vervoersvoorzieningen, zoals trapliften, verrijdbare douchestoelen en scootmobielen. De eigen bijdrage die de aanvrager moet betalen, is afhankelijk van het inkomen.

De gemeente Coevorden vraagt sinds 1 januari 2007 een eigen bijdrage van de burger voor hulp bij het huishouden. Vanaf 1 januari 2009 vraagt de gemeente Coevorden ook een eigen bijdrage bij nieuwe aanvragen voor woon- en vervoersvoorzieningen.

Inkomensafhankelijk
De eigen bijdrage die de burger moet betalen, is afhankelijk van het inkomen. Het Centraal Administratie Kantoor in Den Haag is verantwoordelijk voor het vaststellen, opleggen en innen van de eigen bijdrage Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo). Bij het berekenen van de eigen bijdrage voor 2009 wordt gekeken naar het verzamelinkomen van 2007. Het verzamelinkomen wordt vastgesteld door de Belastingdienst. Op basis van het verzamelinkomen wordt de maximale periodebijdrage vastgesteld. De maximale periodebijdrage geeft aan wat u en uw eventuele partner op basis van uw persoonlijke situatie per vier weken aan bijdrage bent verschuldigd. Deze bijdrage is afhankelijk van de gezinssituatie, leeftijd, en inkomen. U betaalt nooit meer dan de maximale periodebijdrage. Het maakt daarbij niet uit hoeveel voorzieningen u van de gemeente ontvangt. Op de website van het CAK, www.hetcak.nl, kunt u een proefberekening maken van de eigen bijdrage.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de eigen bijdrage kunt u contact opnemen met Het CAK in Den Haag, telefoonnummer 0800-1925 of met het Wmo-loket in het gemeentehuis in Coevorden, telefoonnummer 0524-598636.