Politie Zuid-Holland-Zuid

081231 Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

dordrecht, 31-12-2008

TWEETAL AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

ZWIJNDRECHT Twee minderjarige meisjes zijn dinsdagmiddag 30 december aangehouden voor winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Brabant. De twee 14-jarige meisjes uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht hadden voor ongeveer 20 Euro gestolen aan goederen waaronder snoep en alcohol. Het tweetal liep echter tegen de lamp. Na overleg met ouders en justitie is besloten het tweetal naar het Bureau Halt te sturen.

AUTO TOTAL-LOSS NA WEGRIJDEN VAN POLITIE

DORDRECHT De politie wilde in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 december een auto controleren op de Provinciale weg. Op het moment dat de bestuurder de politie zag gaf hij gas en volgde een korte achtervolging. In de bocht met de Recklinghausenweg verloor de bestuurder de macht over het stuur raakte zwaar beschadigd. De bestuurder zette het vervolgens op een lopen maar kon door de politie worden aangehouden. De andere inzittende was onder de auto gekropen maar kon ook worden aangehouden. De 42-jarige bestuurder en inwoner van Dordrecht was er vandoor gegaan omdat hij met een ongeldig rijbewijs reed. Beide mannen meegenomen naar het bureau en na verhoor weer heengezonden. De bestuurder krijgt een dagvaarding mee en de andere aangehouden man, een 23-jarige inwoner van Genk, mocht zo weer naar huis.

POLITIE HOUDT DRIE MANNEN AAN MET INBREKERSWERKTUIGEN

DORDRECHT In de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 december zag de politie een auto slingerend rijden op de Rijksweg A16. Bij controle bleek dat de drie inzittenden geheel in het zwart gekleed waren en in de auto een aantal goederen lag, waaronder een breekijzer, dat gebruikt zou kunnen worden bij inbraken. Aangezien het drietal, twee 21-jarige inwoners van Rotterdam en Capelle aan den Ijssel en een 20-jarige inwoner van Rotterdam., geen duidelijke verklaring af konden geven voor hun aanwezigheid daar en het bezit van de spullen werd besloten hen aan te houden. De auto is inbeslaggenomen. Het drietal is ingesloten voor nader onderzoek.

DORDRECHT Eveneens werd woensdagochtend 31 december rond 07.00 uur een auto gecontroleerd op de parkeerplaats van de Kunstmin. In de auto zaten 2 mannen die ook geen logische verklaring afgaven voor hun aanwezigheid daar. Ook in deze auto trof de politie een aantal inbrekerswerktuigen aan. Ook deze auto meegenomen en de twee inzittenden, twee 23-jarige inwoners van Dordrecht zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

BRANDSTICHTING VERMOEDELIJK OORZAAK AUTOBRAND

DORDRECHT De oorzaak van een autobrand dinsdagavond 30 december rond 23.00 uur ligt vermoedelijk bij brandstichting. De auto stond geparkeerd aan de Zeehavenlaan. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde.