Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 31-12-2008

Kleine auto populair bij dievengilde

SOEST De politie signaleert dat de afgelopen weken relatief veel kleine autos in de gemeente Soest worden opengebroken, kennelijk in een poging om het voertuig te ontvreemden.

Het eerste incident deed zich voor in de nacht van 16 op 17 december toen op de Willem Speelmanhof voor het eerst een Fiat Cinquecento werd getracht te ontvreemden. Daarna volgden nog 7 pogingen tot diefstal van dergelijke Fiats en Suzuki Altos tussen 20 en 29 december op diverse locaties in Klaarwater en Overhees.

Slechts in één geval lukte het in de nacht van 20 op 21 december om een Fiat Cinquecento vanaf de Weegbreestraat te ontvreemden. Deze auto werd later teruggevonden op de Talmalaan. De methode die gebruikt wordt is door het portierslot te forceren, of in het geheel los te trekken, en daarna het contactslot trachten te manipuleren met een zogenaamde slotentrekker.

De politie adviseert eigenaren van dergelijke kleine voertuigen alert te zijn op dit soort van auto-inbraken en bij het waarnemen van verdachte situaties direct te bellen met het alarmnummer 112. Mocht u informatie hebben over de verdachte(n) of getuige zijn geweest van een dergelijke poging tot diefstal neemt u dan contact op met de politie in Soest via het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.