Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 31-12-2008

Diverse bekeuringen uitgedeeld

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN/LOPIK/HOUTEN Politiemensen behandelden dinsdag 30 december tussen 15.00 en 23.00 uur tientallen meldingen betreffende overlast knallend vuurwerk en traden op tegen het te vroeg afsteken van vuurwerk. Er werden twaalf jongeren bekeurd voor het te vroeg afsteken en hun zaak wordt via bureau HALT verder afgewerkt.

Daarnaast kregen diverse andere personen een bekeuring voor onder meer het niet handenvrij bellen, het negeren van het rode verkeerslicht, geen voorrang verlenen en voor defecten aan de verlichting.

Minderjarigen aangehouden

NIEUWEGEIN Politiemensen assisteerden dinsdag 30 december omstreeks 15.35 uur toezichthouders van het Openbaar Vervoer toen zij twee jongens van 14 en 15 jaar uit Nieuwegein betrapten die zonder geldig plaatsbewijs reisden.

De jongens werden bij de halte op Weverstede uit de tram gehaald en overgebracht naar het bureau. Daar kregen zij na verhoor en onderzoek een proces-verbaal voor het niet bij zich hebben van een legitimatiebewijs en voor het zwart rijden met de tram. Na afronding van het onderzoek werden de twee overgedragen aan hun ouders.

Onder invloed

LOPIK Een 39-jarige automobilist uit Benschop is woensdag 31 december omstreeks 02.05 uur betrapt op het rijden onder invloed.

De Benschopper haalde op de M.A. Reinaldaweg in de richting van IJsselstein de politieauto in met een behoorlijke hoge snelheid waarop de politiemensen besloten hem te controleren. Hieruit bleek dat hij alcohol had genuttigd en moest mee naar het bureau. Na de ademanalyse bleek dat hij 330 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.