Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.00 uur

Utrecht, 31-12-2008

Man en vrouw beroofd

MAARSSEN Een 70-jarige vrouw en een 67-jarige man, beiden uit Maarssen, zijn het slachtoffer geworden van een beroving.

De twee werden dinsdagmiddag omstreeks 14.45 uur in de hal van een appartementencomplex aan de Buitenweg door twee mannen belaagd en vastgepakt. De twee wisten geld buit te maken en renden weg. Zij stapten in een bestelauto en reden weg in de richting van de Sweserengseweg. Diverse politie-eenheden stelden na de melding direct een onderzoek in.

Kort na de beroving werd een auto aan de kant gezet waarin twee mannen van 18 en 19 jaar uit Utrecht zaten. Zij werden aangehouden en naar het bureau gebracht. Uit onderzoek bleek dat de signalementen niet overeen kwamen en werden de twee weer in vrijheid gesteld.

Het onderzoek naar de twee mannen wordt voortgezet. Van één verdachte is bekend dat deze tussen de 20 en 40 jaar oud is, met een licht getint uiterlijk, is ongeveer 1.75 m., kort krullend zwart haar en donkere kleding droeg. Van de tweede verdachte is verder weinig bekend. De politie vraagt getuige(n) zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, kunt u uw informatie ook doorbellen naar 0800-7000.

Mannen stelen dure auto

BREUKELEN Een 29-jarige man uit Haarlem is dinsdag 30 december omstreeks 14.45 uur slachtoffer geworden van twee dieven.

De Haarlemmer had zijn auto ter waarde van bijna 69.000 euro via een populaire internetsite te koop aangeboden waarop een reactie kwam. Een afspraak werd gemaakt elkaar te ontmoeten op de parkeerplaats van het oude busstation aan de Stationsweg.

Daar meldden zich twee mannen die zeiden de afspraak met hem te hebben. Zij waren zeer geïnteresseerd in de auto en stelden gedetailleerde vragen. De ene man ging op de bijrijderstoel zitten en de andere man ging op de bestuurdersstoel zitten. De Haarlemmer ging naast het portier staan om nog wat zaken over de auto uit te leggen. Hij kreeg plotseling een harde duw tegen zijn borst en hoorde dat de man op de bestuurdersstoel gas gaf en er met slippende banden vandoor ging. De twee reden in de richting van de rotonde en zijn vandaar vermoedelijk de Rijksweg A2 opgereden. De politie onderzoekt de diefstal nader.

Illegaal vuurwerk aangetroffen

WOERDEN Na informatie dat er in een woning aan Angsteloord illegaal vuurwerk zou liggen, stelden politiemensen dinsdag 30 december omstreeks 11.10 uur een onderzoek in.

In de woning werd inderdaad een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Het ging om honderden nitraatklappers, vuurwerkmatten, flowerbeds, Romeinse kaarsen en vuurpijlen. De 18-jarige eigenaar van het illegale vuurwerk werd aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en het in beslag genomen vuurwerk werd naar de daarvoor bestemde opslagruimte getransporteerd.

Winkeldievegge aangehouden

MIJDRECHT Een 38-jarige vrouw uit Oostellingwerf is dinsdag 30 december omstreeks 13.40 uur aangehouden op verdenking van diefstal.

De vrouw had diverse goederen in haar mandje gelegd en rekende deze niet af bij het passeren van de kassa van de winkel in De Lindeboom. De vrouw werd hierop door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw kreeg een boete van 150 euro.

Alcoholcontroles

VINKEVEEN Een 63-jarige automobiliste uit Wilnis is woensdag 31 december omstreeks 00.15 uur betrapt op het rijden onder invloed op de prov.weg N201. Na de ademanalyse bleek dat zij 305 ug/l alcohol in haar lichaam had.

WOERDEN- Een 53-jarige automobilist uit Rotterdam is woensdag 31 december omstreeks 00.30 uur betrapt op de rijskweg A12. Na de ademanalyse bleek dat hij 240 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

MAARSSEN Een 20-jarige automobilist uit Harmelen is woensdag 31 december omstreeks 02.45 uur betrapt op het rijden onder invloed op de Maarsseveensevaart. Na de ademanalyse op het bureau bleek hij 310 ug/l alcohol in zijn had.

Een 47-jarige automobiliste uit Maarssen is woensdag 31 december omstreeks 04.40 uur betrapt op het rijden onder invloed van alcohol op de Straatweg. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat zij 315 ug/l alcohol in haar lichaam had. Tegen de vier is proces-verbaal opgemaakt.