Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 31-12-2008

Omstanders redden kind (13) uit wak

TILBURG: Twee omstanders zijn dinsdagmiddag 30 december het ijs op gegaan om een 13-jarige jongen uit een wak te redden. Het incident gebeurde rond 17.15 uur in het Maarheezepark. Er was een 13-jarige jongen door het ijs was gezakt.

De twee buurtbewoners (44 en 35 jaar) knoopten ter beveiliging hondenriemen aan elkaar en gingen vervolgens het ijs op. Ondertussen waren de hulpverleningsdiensten gealarmeerd.
Toen zij arriveerden was het kind al uit het wak gehaald. Hij werd in een nabij gelegen woning opgevangen. Het ambulancepersoneel bracht het slachtoffer voor medisch onderzoek over naar het ziekenhuis. Daar werd vast gesteld dat hij geen letsel had opgelopen maar wel erg
geschrokken was.

Politie zet sms-Alert in na gewapende overval op cafetaria

TILBURG: Een nog onbekende man pleegde dinsdagavond 30 december een overval op een cafetaria. De horecagelegenheid is gevestigd op de hoek Ringbaan-West / Tongerlose Hoefstraat. Een vrouwelijk personeelslid (24) werd omstreeks 21.15 uur verrast door de gewapende overvaller. Ze was op dat moment alleen in het publieksgedeelte van de friteszaak. De dader kwam naar de toonbank, dreigde met een vuurwapen en eiste geld. Hij ging er vandoor met een geldbedrag. De vrouw raakte bij de overval niet gewond. De dader was een blanke jongeman van circa 20 jaar. Hij droeg een spijkerbroek, blauwe trui en witte sportschoenen.. Na de overval liep hij hard weg in de richting van de Kwaadeindstraat. De gewaarschuwde politieagenten hebben meteen de directe omgeving afgezocht naar de voortvluchtige dader. In een cirkel van 3 kilometer rond het incident werd een sms-bericht verspreid aan 1.897 deelnemers van SMS-Alert bericht met daarin het signalement van de verdachte. De technische recherche verrichtte een sporenonderzoek op de plaats van het delict.

Veelplegers op pad in gestolen auto

TILBURG: In de nacht van dinsdag 30 december op woensdag 31 december zagen agenten een auto over de Broekhovenseweg rijden waarvan de ramen niet gekrabd waren van het aangevroren ijs. Reden voor een controle dus. Het bleek te gaan om een gestolen auto met drie inzittenden. Het trio werd direct gearresteerd. Temeer omdat er in de auto ook
inbrekersgereedschap en drie zakjes met verdovende middelen werden aangetroffen. De arrestanten zijn 22, 37 en 37 jaar oud en allen afkomstig uit Tilburg. De twee 37-jarige mannen zijn zogenaamde veelplegers.
Dat houdt in dat zij over een periode van vijf jaar meer dan tien processen verbaal tegen zich zagen opmaken, waarvan ten minste één proces-verbaal in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is deze veelplegers actief aan het opsporen. Het Openbaar Ministerie Breda, de politie Midden en West Brabant en de penitentiaire inrichtingen in Breda en Tilburg pakken veelplegers gezamenlijk aan. De aanpak omvat werkafspraken tussen de organisaties en heeft als doel de veiligheid te vergroten door middel van o.a. een zo lang mogelijke detentie voor veelplegers. De auto waarin zij reden was in de nacht van zondag 28 december op maandag 29 december gestolen vanaf de Baronielaan in Goirle. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld en ingesloten.

Politie neemt rijbewijs af van dronken automobilist

OISTERWIJK: De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 41-jarige man uit Udenhout. Hij werd in de nacht van dinsdag 30 december op woensdag 31 december geverbaliseerd vanwege het rijden onder invloed. Agenten controleerden hem rond 04.20 uur op de Hoefstmidlaan. De 41-jarige bestuurder had alcohol gedronken en werd om die reden gearresteerd. Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 635 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderen zijn rijbewijs in en maakten proces-verbaal tegen de man op. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden. Daarnaast kreeg de verdachte een rijverbod van zeven uur opgelegd.

Lastige cafébezoeker opgepakt

TILBURG: Tegen een 47-jarige Tilburger is proces-verbaal opgemaakt voor diverse strafbare feiten. De man misdroeg zich dinsdagmiddag 30 december in een café aan de Besterdring een heeft een reputatie als het gaat om wangedrag. Hij bedreigde de café-eigenaar en weigerde het café te verlaten. In die weigering volhardde hij toen de politie gearriveerd was. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie en bleef intimiderend en beledigend tegen zowel de café-eigenaar als de politieagenten. Hij kreeg voor onbepaalde tijd een toegangsverbod voor het café opgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 31-12-2008 11:31 | © Regio Midden en West Brabant |