NIBRA

Diverse branden in Den Haag en het Westland

Den Haag - Westland 30 december 2008

Schoollokaal uitgebrand
Den Haag - Vanmiddag rond kwart voor vijf is vermoedelijk als gevolg van vuurwerk brand ontstaan in basisschool "Jeroen" aan de Guido Gazellestraat. Een lokaal brandde uit. Er vielen geen gewonden. Personeel van de school was bezig met voorbereidingen voor de komende week. Hierbij werd het raam opengezet. Vermoedelijk is tijdens de theepauze vuurwerk naar binnen gegooid waardoor het lokaal in brand raakte.

De brand kon snel worden geblust . Een lokaal brandde uit. Door de brandwerende deuren die gesloten waren bleef de rookschade beperkt tot enkele lokalen.

Twee bewoners onwel bij vrijkomen van koolmonoxide (CO) Door een gesmolten afvoerpijp van een centrale verwarmingsketel (CV ketel) zijn vanmiddag rond half zes twee bewoners van een flatwoning aan de Schrijnwerkersgaarde onwel geworden. In totaal zijn drie bewoners met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Door een slecht werkende CV ketel kon de afvoerpijp van de CV ketel smelten. De rookgassen kwamen daarbij in de woonkamer terecht. Een bewoner was zelf nog in staat de ambulance te waarschuwen.Twee bewoners waren onwel geworden de derde persoon is preventief in het ziekenhuis nagekeken.De brandweer heeft direct de omliggende woningen ook gecontroleerd waardoor zeven bewoners een tiental minuten buiten hebben gestaan. Na controle van de woningen konden zij weer veilig terug naar hun woningen.De CV ketel is door de brandweer afgesloten. Voor informatie over de gevaren van CO zie www. hrh.nl of brandweer.nl/haaglanden

Vrachtwagen in brand
Westland - Poeldijk - Door onbekende oorzaak is vanmiddag rond zes uur op het terrein van het ABC complex een vrachtwagen in brand geraakt. Niemand raakte hierbij gewond.

De vrachtwagen met koelinstallatie en aanhanger stonden al een week geparkeerd. De koelinstallatie en de onderzijde van de vrachtwagen liepen brandschade op.

Foto: Fred Wolters
Foto Fred Wolters