Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 december 2008

Tasjesroof

Enschede

Een 79-jarige Enschedese is op 30 december van een tas beroofd op de Burgemeester MV Veenlaan. De politie is een onderzoek gestart en vraag getuigen zich te melden.

Op dinsdag 30 december omstreeks 19.00 uur loopt een 79-jarige Enschedese op de Burgemeester MV Veenlaan over het wandelpad in de richting van haar woning aan de Gelderlandstraat. Zij heeft in iedere hand een tas. Plotseling komen er van achteren twee jongens die aan haar tassen beginnen te trekken. Het lukt haar één tas vast te houden. De andere nemen de jongens mee als zij richting Zuidhollandlaan wegrennen.

Hoewel de 79-jarige ongedeerd is gebleven en in de tas geen waardevolle spullen zitten, is zij behoorlijk onder de indruk van het gebeuren. De 79-jarige kan zich alleen nog herinneren dat het om twee jongens van ongeveer 18 - 20 jaar gaat. Het politieteam van Enschede-West is een onderzoek gestart, om de daders te achterhalen. Zij vraagt getuigen van deze beroving zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (08-162358)

Auto behoorlijk beschadigd, dader onbekend

Nijverdal

Een 28-jarige man uit Nijverdal is behoorlijk gedupeerd omdat hij zijn auto onbeschadigd had geparkeerd aan de Grotestraat en bij terugkomst zijn auto met een flinke deuk weer aantreft zonder dat hij weet wie hier verantwoordelijk voor is.

Zaterdag 27 december gaat een 28-jarige Nijverdaller met zijn vriendin boodschappen doen bij een supermarkt aan de Grotestraat. Hij parkeert zijn auto omstreeks 19.30 uur op de parkeerplaats naast het rijpad. Als zij omstreeks 19.55 uur weer bij de auto komen constateren zij dat de auto ruim twee meter verder staat en dat er een flinke deuk in de achterkant zit. Ook is het linker achterlicht stuk. Omdat niet bekend is geworden wie de schade heeft veroorzaakt, vraagt het politieteam van Nijverdal-Hellendoorn om getuigen van deze aanrijding. Heeft u informatie of weet u wie de veroorzaker is, neemt u dan contact op met 0900-8844. (08-161423)

Vuurwerkcontrole

Twente

De politie Twente heeft 30 december van 18 personen het vuurwerk in beslag genomen en proces-verbaal opgemaakt.

Bij een vuurwerkcontrole samen met de douane in Mander, is tegen zeven personen proces-verbaal opgemaakt en zijn 2400 knalpatronen, 900 strijkers en drie vuurwerkpistolen in beslag genomen. Tegen vijf Enschedese pubers is proces-verbaal opgemaakt omdat zijn in het speeltuintje aan de Lintveldebrink, vuurwerk en brandende kranten in de speeltoestellen gooiden. In Hengelo werd tegen twee mannen proces-verbaal opgemaakt en een alarmpistool, 180 strijkers en 40 knalpatronen in beslag genomen. In Borne en Westerhaar- Vriezenveenswijk zijn vier jongens op heterdaad betrapt met vuurwerkpistolen en bijbehorende munitie. Hier zijn twee vuurwerkpistolen en ongeveer 850 bijbehorende patronen in beslag genomen. (08-162286)

Buurtonderzoek na brute overval op videotheek Enschede

Enschede

Op dinsdag 30 december is om 22.00 uur is een brute overval gepleegd op een videotheek aan de Wethouder Nijhuissstraat in Enschede. Bij de overval is een 38-jarige vrouw uit Enschede gewond geraakt. De vrouw is door de overvallers mishandeld. Ze is met verschillende verwondingen aan haar hoofd en lichaam naar het ziekenhuis gebracht. Intussen is ze uit het ziekenhuis ontslagen.

De overval is gepleegd door twee jonge mannen. Ze hadden zwarte jassen met een capuchon met een lichtkleurige bontkraag aan. De overvallers deden zich tegen de sluitingstijd voor als klanten en kamen zo de videotheek binnen en begonnen meteen op de vrouw in te slaan. Gezien de ernst heeft de politie direct een onderzoek ingesteld en beelden veiliggesteld. Vandaag, woensdag, wordt ook een buurtonderzoek gehouden. De politie wil graag in contact komen met mensen die op dinsdag 30 december rond 22.00 uur rond de videotheek iets bijzonders of verdachts hebben gezien, telefoon 0900-8844. (08-162426)

Negenjarige ernstig gewond bij aanrijding

Haaksbergen

Bij een aanrijding met een vuilniswagen op 31 december is een 9-jarige jongen uit Haaksbergen met ernstig beenletsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis in Enschede.

Woensdag 31 december omstreeks 09.30 uur heeft een chauffeur van een vuilniswagen de containers geleegd aan de Ganzenbree in Haaksbergen. Op de stoep speelt een 9-jarig jongentje met vuurwerk. Voordat hij wegrijdt kijkt de chauffeur zowel in zijn spiegels als door de ruiten, als hij optrekt bemerkt hij dat hij over iets heen rijdt. Het blijkt het 9-jarige jongentje te zijn. De vuilniswagen is met de rechterwielen over de benen van de jongen gereden. Hierdoor raakt de jongen ernstig gewond aan zijn benen. Hoewel de traumahelikopter ter plaatse is gekomen is de jongen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Uit het ingestelde onderzoek door de afdeling Verkeersongevallen Analyse naar de toedracht blijkt dat hij jongentje vermoedelijk voor de rechter voorhoek van de vuilniswagen heeft gestaan en dat de chauffeur hem onmogelijk gezien kan hebben. (08-162498)

tel. 053-4555588


---- --