Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 31 december 2008

* MANNEN AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

OUDE NOORDEN- Naar aanleiding van een tip van een automobilist dat de bestuurder van een Fiat Uno wel erg rare capriolen uithaalde, controleerde de politie dinsdagavond tien uur op de Zaagmolenstraat de bestuurder van deze auto. Op het moment dat de auto stilstond. Stapte de bijrijder uit de auto en schoof de bestuurder op naar de stoel van de bijrijder. Door de agenten werden beide mannen naar hun rijbewijs gevraagd. Hierop ging de bijrijder er vandoor. De bestuurder, een 22-jarige Rotterdammer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Gewaarschuwde agenten stelden in de directe omgeving een onderzoek in en vonden de tweede verdachte, een 26-jarige man uit Breda, onder een bestelbus die geparkeerd stond aan de Vrijenbansestraat. Deze man bleek nog 195 dagen hechtenis tegoed te hebben. Hij is overgebracht naar een politiebureau. De Rotterdammer is na verhoor heengezonden.


* MANNEN AANGEHOUDEN
BERGPOLDER - Een 32-jarige Rotterdammer is dinsdagavond rond zeven uur op de Stadhoudersweg aangehouden. Een getuige had gemeld dat een man in een pand aan de Stadhoudersweg een vuurwapen had getoond. De Rotterdammer werd meegenomen naar verhoor. Vervolgens werd in het pand een nader onderzoek ingesteld waarop een 29-jarige stadsgenoot werd aangetroffen. Omdat niet duidelijk was welke man er een vuurwapen zou hebben getoond is ook deze man aangehouden. Op het politiebureau zijn beiden verhoord. Tijdens de fouillering van beide verdachten en een onderzoek in het pand is geen vuurwapen aangetroffen. Beide mannen zijn na verhoor heengezonden.


* MAN AANGEHOUDEN NA STEEKINCIDENT
SCHIEDAM - Politieagenten hielden dinsdagavond rond acht uur in zijn woning an de Parkweg een 25-jarige man aan die kort ervoor een 19-jarige stadsgenoot in zijn been had gestoken. Het slachtoffer werd op de kruising van de Parkweg met de Haarenlaan aangetroffen met een steekwond in zijn been. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de verdachte korte tijd later worden aangehouden. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het Erasmus MC. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.


* OVERVAL OP WINKEL; GETUIGENOPROEP
VREEWIJK - De politie stelt een nader onderzoek in naar een overval op een winkel aan de Groenezoom. Dinsdagmiddag rond kwart voor vier kwamen twee mannen met bivakmutsen op de winkel binnen en bedreigden met een mes een 28-jarige Rotterdamse. Het slachtoffer moest de kassa openen waarna de mannen er met een geldbedrag van doorgingen. Direct werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Helaas konden nog geen verdachten worden aangehouden. De recherche zet het onderzoek voort. Het voorkomen van overvallen en het oppakken van verdachten heeft de hoogste prioriteit. De politie is opzoek naar getuigen van deze overval. Mocht u over informatie beschikken en nog niet zijn benaderd door de politie belt u dan met 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen met 0800-7000.


* INBREKER AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Naar aanleiding van een tip van een oplettende getuige hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige Rotterdammer aan. De getuige had gezien dat er werd ingebroken in een winkel aan de Tamboerstraat. De verdachte werd in een auto in de directe omgeving aangetroffen en aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


* MAN BEDREIGT WINKELIER
ROTTERDAM - Een 63-jarige winkelier voelde zich woensdagmorgen dusdanig bedreigd door een nog onbekende man dat hij zijn geld afgaf. Hierop waarschuwde hij de politie die direct een onderzoek instelde en de beelden die in de winkel waren gemaakt veiligstelde. Rond acht uur, op het moment dat de eigenaar zijn winkel aan de Slinge wilde openen, stapte de onbekende man de zaak binnen. De man had zijn gezicht bedekt en vroeg op een agressieve manier om geld. De eigenaar voelde zich hierdoor zo bedreigd dat hij direct kleingeld uit de kassa aan de man overhandigde. Hierop vertrok de verdachte.