Gemeente Wervershoof


Nieuwjaarsboodschap burgemeester Vletter

24 dec 2008
Burgemeester Floor Vletter In zijn kerst- nieuwjaarsboodschap schenkt burgemeester Vletter aandacht aan de beoogde fusie met Medemblik en Andijk, het project Jeugd en Alcohol en activiteiten die in 2009 de aandacht zullen trekken.
"Het jaar 2008 zit erop. Terugkijken op 2008 doe ik met een goed gevoel. Wij hebben hard gewerkt, niet alleen in Wervershoof, maar ook met andere gemeentes in de regio.

Een van de grootste samenwerkingsverbanden is natuurlijk de fusie tussen Wervershoof, Andijk en Medemblik. Met elkaar hebben wij al veel bereikt! De drie gemeenteraden hebben de eerste twee Arhi-besluiten genomen: belangrijke stappen in een fusieproces. Er is een fusiekrant uitgebracht voor de inwoners en een tweede zit eraan te komen. Onze ambtenaren werken achter de schermen al op veel gebieden samen. En ondanks het feit dat de provincie een half jaar langer de tijd neemt, heb ik er alle vertrouwen in dat wij met elkaar een nieuwe gemeente gaan vormen.

Daarnaast hebben wij met de andere Westfriese gemeenten en Schagen een organisatie op touw gezet om het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren in West-Friesland terug te brengen. Dat ligt helaas veel te hoog in onze regio. Wij hebben gesprekken gevoerd met de jeugd en met ouders van jongeren. Ook hebben wij met de horecaondernemers om tafel gezeten. Hier hebben wij veel aan gehad! In het jaar 2009 gaan wij met dit probleem verder aan de slag. Wij hopen onze jongeren en hun ouders ervan te kunnen overtuigen dat het alcohol- en drugsgebruik naar beneden moet. Ik ben ervan overtuigd dat wij met elkaar een heleboel kunnen bereiken!

Dan hebben wij natuurlijk nog de Westfrisiaweg. Ook hierin werken wij samen met onze buurgemeenten. De opwaardering van de weg levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van verkeersproblemen en biedt ondersteuning van de economische groei in onze regio. Voor het jaar 2009 staan de aanbesteding en contractering op de agenda.

Het jaar 2009 zie ik met veel vertrouwen tegemoet. Er staan mooie dingen op stapel: het Holland Flowers Festival, dat ieder jaar weer een groot succes is. Tineke Visser, onze jongerenwerker, organiseert veel leuks voor de jeugd het komende jaar. De speelplekken in onze gemeente worden onder de loep genomen en waar nodig verbeterd. En zo kunt u nog veel meer verwachten!
Maar voor het zover is, gaan wij de feestdagen in. Ik wil u een paar hele prettige kerstdagen toewensen, een mooie jaarwisseling en een gelukkig en gezond nieuw jaar. Wij gaan er met elkaar een mooi 2009 van maken! "

Floor Vletter, burgemeester van Wervershoof

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171